Ξεκίνησαν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για COVID-19 στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς της Αττικής

Ξεκίνησαν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για COVID-19 και στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς της Αττικής από τα κλιμάκια του Συντονιστικού οργάνου του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής.

Με εντολή του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Περιφερειάρχη Αττικής, έγινε σήμερα επίσκεψη κλιμακίων ΚΟΕΣ στον Δήμο Κρωπίας και ελήφθησαν ρινοφαρυγγικά δείγματα, από όλους τους εργαζόμενους των παιδικών σταθμών και της Δημοτικής βιβλιοθήκης, σε συνεργασία με τον δήμαρχο Κρωπίας.

Τα κλιμάκια πραγματοποιούν τους επιδημιολογικούς εργαστηριακούς ελέγχους με τις Κινητές Ομάδες Επισκέψεις στο Σπίτι (ΚΟΕΣ) του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Περιφέρειας Αττική, και αποτελούνται από ιατρούς εξειδικευμένους και νοσηλευτές ΠΕ. Οι λείψεις των δειγμάτων γίνονται με την τεχνική PCR.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Πατούλης δήλωσε:

Γιώργος Πατούλης: «Προστατεύουμε κάθε νοικοκυριό της Αττικής ξεκινώντας από τους πιο ευάλωτους, τα παιδιά και τους ηλικιωμένους οχυρώνοντας τον επιδημιολογικό έλεγχο με στοχευμένο επιχειρησιακό σχέδιο. Οι επιδημιολογικές λήψεις δειγμάτων σε αυτοδιοικητικούς σχηματισμούς, κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς, για την προστασία των δομών και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, αποτελεί, τον κύριο στόχο του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.»