Ξέχασαν 4χρονη κλειδωμένη σε σχολικό λεωφορείο για 9 ώρες μέσα στο ψύχος!

Ξέχασαν 4χρονη κλειδωμένη σε σχολικό λεωφορείο για 9 ώρες και σε συνθήκες παγετού!

Όλοι θυμόμαστε το περιστατικό στη Βάρκιζα το καλοκαίρι, όταν ένα κοριτσάκι 2 ετών έμεινε κλειδωμένο επί τέσσερις ώρες μέσα σε σχολικό λεωφορείο. 

Το σχολικό λεωφορείο παρέδωσε τα νήπια στον παιδικό σταθμό με τον οδηγό στην συνέχεια να επιστρέφει σπίτι του. Ωστόσο κατά την διαδικασία αυτή κανείς δεν πρόσεξε ότι μέσα στο λεωφορείο είχε αποκοιμηθεί το δίχρονο κοριτσάκι.

Φαίνεται, όμως, πως τέτοια περιστατικά δεν συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα. Κάτι ανάλογο, αυτή τη φορά, όμως σε συνθήκες πολικού ψύχους, αναστάτωσε τους γονείς ενός 4χρονου κοριτισiού  από το Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης.

Το παιδάκι είχε παραμείνει κλειδωμένο στο λεωφορείο του βρεφονηπιακού σταθμού επί 9 ολόκληρες ώρες, ενώ έξω επικρατούσε χιονιάς!

Η 4χρονη Makyia Artis μπήκε στο λεωφορείο του παιδικού σταθμού όπου πηγαίνει κάθε μέρα γύρω στις 9.15 το πρωί της προηγούμενης Παρασκευής. Σύμφωνα με την ίδια, ένιωθε πολύ κουρασμένη και ζήτησε την άδεια να ξεκουραστεί ξαπλώνοντας στο πίσω μέρος του βαν μέχρι να φτάσει στον προορισμό της.

Δυστυχώς, το παιδί αποκοιμήθηκε και ο υπεύθυνος συνοδός ξέχασε το παιδί, όπως ξέχασε να ελέγξει ότι όλα τα παιδιά είναι παρόντα πριν μπούνε στις τάξεις. Ταυτόχρονα, ο οδηγός ξέχασε να τσεκάρει σχολαστικά πριν φύγει και κλειδώσει.

Καταγράφηκε ως… απούσα

Έτσι, η μικρή καταγράφηκε απλώς ως απούσα από τους δασκάλους της οι οποίοι δεν γνώριζαν το λόγο που δεν είχε έρθει.

Τελικά, το παιδί βρέθηκε να παλεύει να βρει λίγη ζεστασιά μέσα στο παγωμένο λεωφορείο γύρω στις 16.15 το απόγευμα. Ευτυχώς, δεν είχε υποστεί υποθερμία ούτε κάποια άλλη επιπλοκή από το βαρύ κρύο που επικρατούσε στην περιοχή.

«Το λεωφορείο είχε καλυφθεί με χιόνι και το φως που έμπαινε από τα παράθυρα ήταν ελάχιστο, και το παιδί πέρασε 9 ώρες κουλουριασμένο σε ένα κρύο δερμάτινο κάθισμα», δήλωσε αγανακτισμένη η γιαγιά της μικρής.

Από την πλευρά τους, οι υπεύθυνοι του παιδικού σταθμού ενημέρωσαν τις αρμόδιες αρχές, ζήτησαν συγνώμη από τους δύο γονείς και υποσχέθηκαν δημοσίως ότι θα κάνουν ό,τι περνάει απ’ το χέρι τους ώστε να μην επαναληφθεί ένα τέτοιο τραγικό περιστατικό ποτέ.

Όσο για τον οδηγό του λεωφορείου και τον συνοδό, απολύθηκαν και οι δύο την ίδια κιόλας μέρα.

Με πληροφορίες από Miami Herald

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: «Απεύχομαι να χρειαστεί να ξανακλείσουν τα σχολεία» – Ικανοποίηση για το 50%+1

Θρήνος στη Φθιώτιδα: «Έσβησε» από κορωνοϊό 14χρονο παιδί – ΄Ηταν με ειδικές ανάγκες

Το αγόρι που έζησε μέσα σε φούσκα λόγω σπάνιας ασθένειας και πέθανε από ιατρική αμέλεια…