Ξυλοδαρμός σε σχολείο του Βύρωνα: Σοκάρουν οι πληροφορίες που έρχονται στο φως

Πανελλήνιο σοκ προκάλεσε η χθεσινή είδηση για έναν 17χρονο, ο οποίος στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί τη μικρότερη αδερφή του από το bullying που δεχόταν, έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού μέσα σε σχολική μονάδα, στο 1ο ΓΕΛ Βύρωνα την περασμένη Δευτέρα, με αποτέλεσμα να καταλήξει στο νοσοκομείο.

Ο 17χρονος ξυλοκοπήθηκε άγρια από άλλους μαθητές, κυρίως παιδιά της Γ’ Γυμνασίου αλλά και κάποιους εξωσχολικούς. Το παιδί, μάλιστα, κατήγγειλε ότι στην επίθεση, η οποία περιλάμβανε χτυπήματα στο κεφάλι και όλο του το σώμα, συμμετείχαν τουλάχιστον 17 άτομα, τα οποία του είχαν στήσει καρτέρι.

Ο δικηγόρος του παιδιού κ. Γιάννης Καλαϊτζίδης μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα είπε: «Το παιδί παραλίγο να χάσει το φως του. Τα χτυπήματα δεν έγιναν με γυμνά χέρια αλλά με αιχμηρά αντικείμενα, κάτι που δείχνει ακραία παραβατική συμπεριφορά». Τόνισε δε ότι σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής μαρτυρίες και τα στοιχεία, φαίνεται πως ο άγριος ξυλοδαρμός έγινε μπροστά στα μάτια, όχι μόνο μαθητών, αλλά και καθηγητών!

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχει κατονομαστεί τουλάχιστον έξι από τα άτομα που επιτέθηκαν και χτύπησαν το παιδί. Ο δικηγόρος του τόνισε πως τίθεται ζήτημα και για τους γονείς των δραστών.