Κυκλώνας Ζορμπάς: Αυτά τα σχολεία θα είναι κλειστά αύριο 1η Οκτωβρίου

Σαρωτικό ήταν το πέρασμα του κυκλώνα Ζορμπά από τη χώρα μας καθώς λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων και των καταστροφών που έχουν προκληθεί από το πέρασμά του πολλοί Δήμοι έχουν ανακοινώσει ότι δεν θα ανοίξουν ούτε αύριο 1η Οκτωβρίου ούτε την Τρίτη 2α Οκτωβρίου τα σχολεία ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών.

Από τα έντονα καιρικά φαινόμενα δημιουργήθηκαν προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας, τα σημαντικότερα από τα οποία εντοπίζονται στην Κορινθία (Κιάτο, Βέλο και Ξυλόκαστρο), την Αργολίδα (Άργος, Νέα Κίος και Κιβέρι) και τη Βόρεια Εύβοια.

Σύμφωνα με το σημερινό Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, τα πιο έντονα φαινόμενα εστιάζονται στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τη Θεσσαλία, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα, και προς το βράδυ στην Κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική) την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Αναλυτικά τα σχολεία που θα είναι κλειστά αύριο, Δευτέρα 1η Οκτωβρίου, είναι τα κάτωθι:

Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Δευτέρα 01/10, τα σχολεία στον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων και των καταστροφών που έπληξαν την περιοχή. Όπως ανακοινώθηκε τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως επίσης οι δημόσιοι και ιδιωτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, θα παραμείνουν κλειστοί.

Δήμος Ερέτριας

δήμος Ερέτριας αποφάσισε επίσης τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά.

Δήμος Χαλκιδέων

Από τον Δήμο Χαλκιδέων ανακοινώνεται ότι κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018, όλα τα σχολεία της Α’ βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου.

Δήμος Σαλαμίνας

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, της Δημάρχου Σαλαμίνας και των προέδρων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλειστά θα παραμείνουν την Δευτέρα (1/10/2018) όλα τα σχολεία της Σαλαμίνας, όπως επίσης και οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου. Η απόφαση ελήφθη εξαιτίας των ακραίων και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν και προκαλέσαν προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων τα οποία πρέπει να ελεγχθούν για τις όποιες ζημιές υπάρχουν όπως και για την δυσκολία στη μετακίνηση των μαθητών τις πρωινές ώρες που ακόμα το φαινόμενο θα είναι σε εξέλιξη.

Δήμος Ξυλοκάστρου

Κλειστές θα παραμείνουν την Δευτέρα όλες οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου.

Δήμος Σικυωνίων

Με απόφαση του Δημάρχου Σικυωνίων αποφασίστηκε η μη λειτουργία των παρακάτω Σχολικών Μονάδων την Δευτέρα 1η και Τρίτη 2α Οκτωβρίου 2018 ως εξής:

1. Δημοτική Ενότητα Σικυωνίων
1ο Δημοτικό Σχολείο Κιάτου & 3ο Νηπιαγωγείο Κιάτου
2ο Δημοτικό Σχολείο Κιάτου & 5ο Νηπιαγωγείο Κιάτου
3ο Δημοτικό Σχολείο Κιάτου & 2ο Νηπιαγωγείο Κιάτου
4ο Δημοτικό Σχολείο Κιάτου
6ο Δημοτικό Σχολείο Κιάτου & 4ο Νηπιαγωγείο Κιάτου
7ο Δημοτικό Σχολείο Κιάτου & 1ο Νηπιαγωγείο Κιάτου
7ο Νηπιαγωγείο Κιάτου
6ο Νηπιαγωγείο Κιάτου
Δημοτικό Σχολείο Μουλκίου
Δημοτικό Σχολείο Κρυονερίου &Νηπιαγωγείο Κρυονερίου
Δημοτικό Σχολείο Πασίου &Νηπιαγωγείο Πασίου
Νηπιαγωγείο Αρχαίας Σικυώνας
Νηπιαγωγείο Μεγάλου Βάλτου
Νηπιαγωγείο Κάτω Διμηνιού
Δημοτική Ενότητα Στυμφαλίας
Δημοτικό Σχολείο Καλλιάνων
Νηπιαγωγείο Ψαρίου
Νηπιαγωγείο Στυμφαλίας
Δημοτική Ενότητα Φενεού
Δημοτικό Σχολείο Φενεού
Νηπιαγωγείο Μεσινού

Δήμος Βέλου

Με εντολή Δημάρχου όλα τα σχολεία του Δήμου Βέλου Βόχας, Α΄θμιας και Β΄θμιας εκπαίδευσης καθώς επίσης τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί, θα παραμείνουν κλειστά για δύο ημέρες, Δευτέρα και Τρίτη (1 και 2 Οκτώβρη) προκειμένου να γίνουν καταγραφές και αποκατάσταση των ζημιών ώστε να επανέλθει η ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων και η ασφαλή προσέλευση των παιδιών.

Δήμος Σκιάθου

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί της Σκιάθου και κυρίως λόγω της έντονης βροχόπτωσης, ο Δήμαρχος Σκιάθου Δημήτρης Πρεβεζάνος με απόφασή του αναστέλλει τη λειτουργία των σχολείων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά ) τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου

Δήμος Σκοπέλου

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στην Σκόπελο αύριο Δευτέρα 1η Οκτωβρίου όπως ανακοίνωσε η ΕΛΜΕ Μαγνησίας λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.