Κύμα ανεμοβλογιάς στην Αυστραλία – Οι γιατροί κατηγορούν τους γονείς που δεν εμβολίασαν τα παιδιά τους

Σημαντική αύξηση κρουσμάτων ανεμοβλογιάς πλήττει μεγάλη πόλη της Αυστραλίας, καθώς οι γονείς δεν εμβολίασαν τα παιδιά τους κατά την διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η περιοχή Gold Coast (με πληθυσμό 540,559 άτομα) έχει μέχρι στιγμής αναφέρει τουλάχιστον 120 περιπτώσεις της ιογενούς λοίμωξης που εξαπλώθηκε στην πόλη τον τελευταίο μήνα.

Ειδικοί από τον τομέα της υγείας είχαν προειδοποιήσει, ότι ασθένειες όπως αυτή συχνά αυξάνονται κατά την διάρκεια μιας πανδημίας και ότι τα περιστατικά θα συνεχίσουν να αυξάνονται εάν τα παιδιά δεν πραγματοποιούν τους τακτικούς υγειονομικούς ελέγχους τους.

Αναμενόμενη ήταν η αύξηση των κρουσμάτων αυτών και από τον επικεφαλής του Τομέα Υγείας της πόλης, Roger Halliwell, ο οποίος εξήγησε, πως οι άνθρωποι λόγω covid-19 φοβήθηκαν να επισκεφθούν τους γιατρούς τους και να κάνουν τα καθιερωμένα τους εμβόλια. Δεν είναι, λοιπόν, περίεργο που εμφανίστηκε ξανά η ανεμοβλογιά, η οποία μάλιστα είναι πολύ πιο μεταδοτική από τον κορωνοϊό.”

Η αύξηση στο ποσοστό των κρουσμάτων της ανεμοβλογιάς φέτος αγγίζει το 46%.

Ο Halliwell, πάντως, καλεί τους Αυστραλούς να επισκεφθούν τους γιατρούς τους και να πραγματοποιήσουν τα εμβόλιά τους άμεσα.

Τα συμπτώματα της ανεμοβλογιάς

Το υπ. Υγείας του Queensland περιέγραψε την ανεμοβλογιά ως μια ιδιαίτερα μολυσματική ασθένεια που αρχικά εμφανίζονται με συμπτώματα κοινού κρυολογήματος.

Αυτά περιλαμβάνουν χαμηλό πυρετό, συνάχι, πονοκέφαλο και βήχα.

Τις επόμενες ημέρες εμφανίζεται ένα ροζ εξάνθημα στο δέρμα το οποίο γρήγορα εξελίσσεται σε σπυράκια με τρομερή φαγούρα, τα οποία παραμένουν για 4-5 ημέρες μέχρι να “ξεραθούν”.

Η νόσος είναι περισσότερο μεταδοτική τις ημέρες πριν εμφανιστεί το εξάνθημα ή μέχρι να εξαφανιστούν όλα τα σπυράκια.

Τα παιδιά που μολύνονται από ανεμοβλογιά δεν θα πρέπει να έρχονται σε επαφή με άλλα παιδιά, μέχρι τουλάχιστον να “ξεραθούν” όλα τα σπυράκια.

Πηγή: dailymail.co.uk