Κυρία Κεραμέως, μετά τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών

Μετά τα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών ζητούν από τα αρμόδια Υπουργεία Παιδείας και Ανάπτυξης να επανεξεταστεί το αίτημά τους για επιστροφή στη δια ζώσης διδασκαλία καθώς μέχρι στιγμής τα μαθήματα διεξάγονται εξ αποστάσεως.

Όπως τονίζουν στην επιστολή που απέστειλαν από την στιγμή που τηρούν απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας που έχουν θεσπιστεί για την αποφυγή διασποράς του ιού δεν υπάρχει λόγος να μην επιστρέψουν στα θρανία τους αφού τα πρωινά πάνε κανονικά στα σχολεία τους οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας.

Η επιστολή της  Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί,

Τα κέντρα ξένων γλωσσών Palso έχουν πλήρη επίγνωση των κινδύνων που υπάρχουν λόγω της πανδημίας του Covid-19. Το απέδειξαν αυτό με τη στάση τους στα προηγούμενα δύο lockdown – μικρός αριθμός μαθητών στις αίθουσες, σχολαστική τήρηση των κανόνων υγιεινής – είναι κάποια από τα μέτρα που τηρήσαμε.

Δεν θα σας κουράσουμε κ.κ. Υπουργοί με μια επιχειρηματολογία η οποία μπορεί να είναι μακροσκελέστατη. Θα αναφέρουμε μόνο ότι τώρα που ανοίγουν τα γυμνάσια και λύκεια – τα δημοτικά είναι ήδη ανοιχτά – θεωρούμε επιτακτική παιδαγωγική και κοινωνική ανάγκη να αναθεωρήσετε την απόφασή σας για μη λειτουργία των κέντρων ξένων γλωσσών έτσι ώστε να μη νιώθει ο κλάδος μας αδικημένος.