Κυρώσεις για όσους μαθητές δεν φορούν μάσκα προανήγγειλε ο Στέλιος Πέτσας

Στον απόηχο των χθεσινών ανακοινώσεων του Υπουργείου Παιδείας για τους όρους λειτουργίας των σχολείων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς όπου δόθηκε η έμφαση στην υποχρεωτική χρήση μάσκας απο τους μαθητές, σε σημερινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ερωτηθείς για το τι θα γίνει με τους μαθητές που δεν θα φορούν μάσκα, προανήγγειλε ότι εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινωθούν οι κυρώσεις που θα επιφέρουν τέτοιες συμπεριφορές.

“Εάν δεν φορά κάποιος μάσκα, δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο τους υπόλοιπους συμμαθητές του στην τάξη”

Ειδικότερα, ο κ. Πέτσας δήλωσε τα εξής “Δεν πρέπει να τιμωρείται το παιδί για την ανευθυνότητα ενός γονέα. Θα πρέπει όλοι να είμαστε υπεύθυνοι. Να ακούμε τις συμβουλές των ειδικών. Όπως λέχθηκε χθες δεν υπάρχει κανένα ζήτημα, ούτε όσον αφορά την προσοχή του μαθητή στο μάθημα με τη χρήση της μάσκας, ούτε όσον αφορά την υγεία του.

Επομένως, το βασικό ζήτημα είναι να πειστούν οι γονείς και οι μαθητές, ιδίως μεγαλύτερης ηλικίας, ότι είναι για την υγεία τους η χρήση της μάσκας.

Τώρα, εάν δεν φορά κάποιος μάσκα, δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο τους υπόλοιπους συμμαθητές του στην τάξη. Το πλέγμα των μέτρων για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων -που φυσικά θα υπάρχει- θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Αλλά σε μεγάλο βαθμό, μην κρυβόμαστε, εξαρτάται από το κάθε σχολείο, από τον εκπαιδευτικό και γι’ αυτό τους θέλουμε όλους συμμάχους και πρεσβευτές όλων αυτών των πολιτικών που εφαρμόζουμε, για την προστασία της Δημόσιας Υγείας“.

Ζαχαράκη: Καμία ανοχή για μη χρήση μάσκας

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και η Υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, η οποία δήλωσε σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1 ότι στο θέμα της χρήσης μάσκας από τους μαθητές δεν θα υπάρχει ανοχή: “Το σχολείο θα έχει κανόνες που θα ισχύουν για όλους. Φροντίζουμε για τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά που μπορούν να εξαιρεθούν από την χρήση μάσκας ή την παρουσία στα σχολεία. Για όλους τους άλλους θα ισχύουν οι ίδιοι κανόνες. Ποιος δεν θα θέλει να φοράει το παιδί του μάσκα; Άλλωστε, η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη σε όλους τους κλειστούς χώρους στην καθημερινότητα όλων μας“.