La Fondation La Rοche–Posay & «Φλόγα»: Σύμμαχοι στον αγώνα για την υποστήριξη παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια και των οικογενειών τους

La Fondation La Rοche–Posay & «Φλόγα»: Σύμμαχοι στον αγώνα για την υποστήριξη παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια και των οικογενειών τους

Το La Fondation La Roche-Posay αρωγός στο έργο του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα»

Το La Fondation La Roche-Posay, με αφορμή τον Σεπτέμβριο, που είναι μήνας αφιερωμένος στη μάχη εναντίον του παιδικού και εφηβικού καρκίνου, ανακοινώνει τη συνεργασία του με τον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».

Για πρώτη φορά, το La Fondation La Roche-Posay προχωρά σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα», χρηματοδοτώντας την ψυχολογική υποστήριξη παιδιών που έρχονται αντιμέτωπα με νεοπλασματική ασθένεια, αλλά και των γονιών τους. Σκοπός της συνεργασίας είναι η παροχή ψυχολογικής στήριξης σε 70 οικογένειες σε διάστημα ενός έτους, με έμφαση στην προετοιμασία τόσο των οικογενειών αλλά και των ίδιων των παιδιών για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων που ακολουθούν τη διάγνωση αλλά και όλα τα στάδια της θεραπείας και της επανένταξης.

«Με το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης να βρίσκεται υπό πίεση σε όλον τον κόσμο, είναι επιτακτική ανάγκη να προαγάγουμε την υποστηρικτική φροντίδα, η οποία συμβάλλει ολιστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής κατά τη διάρκεια των θεραπειών, για καλύτερη συμμόρφωση με τη θεραπεία και μεγαλύτερες πιθανότητες ίασης. Η φροντίδα των ίδιων των ασθενών είναι εξίσου σημαντική με την καταπολέμηση της ασθένειας. Και όταν μιλάμε για παιδιά, και τους γονείς τους, που έρχονται αντιμέτωπα με τον καρκίνο, όλα αυτά είναι ακόμα πιο σημαντικά», δήλωσε ο Benjamin BRUNSCHWIG, Διευθυντής Βιωσιμότητας στη La Roche-Posay International και Διευθυντής του La Fondation La Roche-Posay.

Η διάγνωση της ασθένειας, καθώς και τα στάδια της θεραπείας και της επανένταξης, δημιουργούν πρωτόγνωρα συναισθήματα και εμπειρίες τόσο στα παιδιά όσο και στις οικογένειές τους. Γι’ αυτόν τον λόγο, η ψυχολόγος του τμήματος, μέσα από εξατομικευμένες θεραπείες και group sessions, δουλεύει στενά με τους θεράποντες ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, ώστε να παρέχεται ένα ασφαλές συναισθηματικά περιβάλλον για το παιδί και τις οικογένειες κατά τη διάρκεια παραμονής στο νοσοκομείο. Παράλληλα, η ψυχολόγος συμπαραστέκεται καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας με στόχο την παροχή στήριξης όπως και την εξισορρόπηση των σχέσεων και των συμπεριφορών, ώστε να μπορεί η οικογένεια να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που προκαλούνται από την ασθένεια και τις θεραπείες.

«Θέλω να ευχαριστήσω το La Fondation La Roche-Posay για την υποστήριξή του. Στα πλαίσια αυτά χρηματοδοτεί την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης σε γονείς και παιδιά της Φλόγας. Η παροχή αυτή ήρθε τη στιγμή ακριβώς που την είχαμε ανάγκη, προκειμένου να καλύψει ένα μεγάλο κενό στη παροχή επιστημονικής και εξειδικευμένης ψυχολογικής υποστήριξης σε παιδιά και γονείς που το έχουν ανάγκη.

Πιστεύουμε ότι η La Roche-Posay αποτελεί φωτεινό παράδειγμα στο χώρο των επιχειρήσεων, γιατί ξεχωρίζει κυρίως για τη μοναδική ευαισθησία με την οποία προσεγγίζει τις ανάγκες των παιδιών μας, ώστε η βοήθεια της να είναι ουσιαστική και να καλύπτει τρέχουσες πραγματικές και βασικές ανάγκες. Είμαστε πραγματικά ευγνώμονες που η La Roche-Posay βρίσκεται στο πλευρό της Φλόγας και ελπίζουμε ότι η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί το ίδιο εποικοδομητικά και στο μέλλον, προς όφελος των παιδιών που καλούνται να αντιμετωπίσουν μια τόσο απειλητική για τη ζωή τους νόσο», δήλωσε η Πρόεδρος του Συλλόγου «Φλόγα» κα Τρυφωνίδη.

LA FONDATION LA ROCHE-POSAY

Δημιουργήθηκε το 1985 υπό την αιγίδα του Fondation de France, με αποστολή να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους, σε συνεργασία με την οργάνωση Childhood Cancer International.

Πέραν της οικονομικής στήριξης που παρέχεται σε περισσότερες από 20 τοπικές ενώσεις και έργα υποστηρικτικής φροντίδας, το La Fondation La Roche-Posay έχει επίσης υλοποιήσει δικές του πρωτοβουλίες, όπως τον ιστότοπο https://www.childhood-cancer-support.com/ με συμβουλές για τις οικογένειες, καθώς και το Μagic Massages για την καταπολέμηση της απομόνωσης, την ενίσχυση του δεσμού ανάμεσα στους γονείς και στο παιδί, και την ανακούφιση από τον πόνο και το άγχος μέσα από τρυφερά μασάζ. Ανακαλύψτε εδώ την εφαρμογή για κινητά.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Φλόγα»

Ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα», συμπαραστέκεται στις οικογένειες για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν με νεοπλασματική ασθένεια, μέσα από οργανωμένες δράσεις. Παράλληλα, στηρίζει τη λειτουργία των ογκολογικών τμημάτων των παιδιατρικών νοσοκομείων και συνδράμει στην αντιμετώπιση του καρκίνου της παιδικής ηλικίας.

Διαβάστε επίσης

3 προτάσεις εξόδου για να χαλαρώσετε και να διασκεδάσετε οικογενειακώς το σαββατοκύριακο (23-24/9)

Μπακοδήμου: “Θέλω να γίνω γιαγιά – Οι γιοι μου με βοήθησαν να γίνω καλύτερος άνθρωπος”