Λάρισα: Τηλεφώνημα για βόμβα σε παιδική παράσταση – Η αρρωστημένη φάρσα

Ταραχή προκάλεσε ένα τηλεφώνημα στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας το μεσημέρι της Κυριακής (27-01) στη διάρκεια παιδικής παράστασης.

Συγκεκριμένα, εχθές το μεσημέρι, την ώρα που στην Δημοτική Πινακοθήκη βρισκόταν σε εξέλιξη παιδική παράσταση ένας άγνωστος τηλεφώνησε και προειδοποίησε για βόμβα που υπήρχε στον χώρο. Στο σημείο κατέφθασε η αστυνομία, η οποία εκκένωσε τον χώρο και ξεκίνησε την έρευνα για τη βόμβα. Ευτυχώς, δεν εντοπίστηκε κανένα αντικείμενο που θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για τους παρευρισκομένους εκεί.

Η δημοτική συμβούλος και αντιπροέδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα Άννυ Ψάρρα δήλωσε για το περιστατικό:

«Πριν λίγο ολοκληρώθηκε από την Αστυνομία ο έλεγχος των χώρων της Δημοτικής Πινακοθήκης –Μουσείο Γ.Ι Κατσίγρα, μετά από τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας, χωρίς ευτυχώς να εντοπιστεί κάτι ύποπτο. Εκείνη την ώρα βρίσκονταν σε εξέλιξη παιδική παράσταση, η οποία βεβαίως ματαιώθηκε λόγω της αναγκαιότητας να γίνουν οι σχετικοί έλεγχοι από τους αστυνομικούς.

Είμαι σχεδόν βέβαιη πως η ενέργεια αυτή συνδέεται ευθέως με τη δημόσια τοποθέτησή μου υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Είναι απογοητευτικό πάνω σε ένα εθνικό ζήτημα για το οποίο αποφασίζουν τα συντεταγμένα θεσμικά όργανα της Πολιτείας και ασχέτως της θέσης που παίρνει ο καθένας μας, να βρίσκουν πρόσφορο έδαφος η ρητορική του μίσους και αντιδημοκρατικές ενέργειες. Αυτή τη φορά “θύματα” αυτής της στάσης και συμπεριφοράς ήταν δυστυχώς παιδιά και οικογένειες που προσήλθαν στην Δημοτική Πινακοθήκη – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα για να παρακολουθήσουν παιδική παράσταση.»