Λέων: “Δεξιόχειρας ο δράστης της ασφυξίας στην Μαλένα” – Το σύμπτωμα που δεν έδωσε κανείς σημασία

Λέων: "Δεξιόχειρας ο δράστης της ασφυξίας στην Μαλένα" - Το σύμπτωμα που δεν έδωσε κανείς σημασία

Το σκίτσο που δημοσίευσε χθες στο προσωπικό του λογαριασμό στο twitter υπογραμμίζοντας ότι οι αμυχές στη βάση της μύτης της Μαλένας είναι πλήρως συμβατές με ασφυξία ανέλυσε ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρείας, Γρηγόρης Λέων στον ΣΚΑΪ. Στο σκίτσο περιγράφεται ο τρόπος με τον οποίο θα μπορούσε να έχει οδηγηθεί σε ασφυξία το 3.5 ετών κοριτσάκι.

Όπως είπε, το σκίτσο αυτό είναι από ιατροδικαστική βιβλιογραφία και δείχνει έναν αριστερόχειρα δράστη που κλείνει το στόμα και τη μύτη του θύματος με τέτοιο τρόπο ώστε να προκληθούν αμυχές ψηλά, στη βάση της μύτης, όπως ακριβώς είχε και η Μαλένα στις φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Τι είπε για τις αμυχές

«Αυτό που ακούστηκε, δυστυχώς και από κάποιους συναδέλφους, ότι οι αμυχές ήταν πολύ ψηλά, δηλαδή στη βάση της μύτης κι επομένως δε θα μπορούσε να ήταν συμβατές με ασφυξία, είναι παντελώς λάθος», επισήμανε.

Δεξιόχειρας ο δράστης

Πρόσθεσε δε ότι η εικόνα της Μαλένας δείχνει ότι σε εκείνο το σημείο φέρει εκδορές και εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο δράστης που έχει προκαλέσει ασφυξία στο κοριτσάκι είναι δεξιόχειρας.

«Το μεγάλο δάχτυλο στο σκίτσο είναι στο αριστερό μάγουλο του θύματος. Αντίστροφα θα γίνει αν έχουμε δεξιόχειρα δράστη», επισήμανε.

Η απάντηση για την Δήμητρα και την Ρούλα Πισπιρίγκου

Την Μ. Τρίτη η Δήμητρα Πισπιρίγκου, αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου που βρίσκεται προφυλακισμένη για το θάνατο της πρωτότοκης κόρης της, τόνισε στην εφημερίδα Πελοπόννησος πως ούτε η αδερφή της ούτε η ίδια είναι αριστερόχειρες.

Κληθείς να σχολιάσει την αντίδραση της αδερφής της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρας τόνισε ότι πρόκειται για μια ατυχέσταση δήλωση. « Ελπίζω αυτή τη δήλωση να την κάνει και στις αρμόδιες αρχές, γιατί έχει μεγάλη αξία. Στη Μαλένα ο δράστης πρέπει να είναι δεξιόχειρας», υπογράμμισε και επανέλαβε ότι δεν έχει καμία αμφιβολία ότι ο θάνατος του κοριτσιού οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια.

«Στην υπόθεση έχουμε πει ότι έχουν υπάρξει αστοχίες. Αφού ολοκληρωθεί αυτή η υπόθεση θα πρέπει να γίνει πολλή δουλειά για να μην υπάρξουν ξανά τέτοια φαινόμενα και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στην ιατροδικαστική επιστήμη. Έχουμε απεριόριστη εμπιστοσύνη σε αυτούς που έχουν αναλάβει την έρευνα, χρειάζονται το χρόνο τους», συμπλήρωσε.

 Δεν διαπιστώνεται ίκτερος, βασικό εύρημα της ηπατικής ανεπάρκειας

Σε πρωινή του ανάρτηση ο κ. Λέων τονίζει ότι το εύρημα που θα έπρεπε να υπάρχει στην περίπτωση της ηπατικής ανεπάρκειας στην οποία αποδόθηκε ο θάνατος της Μαλένας ήταν ο ίκτερος. Όπως γράφει χαρακτηριστικά “Ένα βασικό κλινικό εύρημα της ηπατικής ανεπάρκειας είναι ο ίκτερος ο οποίος διαπιστώνεται στο ανθρώπινο σώμα (και στο νεκροτομείο) ακόμα και από φοιτητή ιατρικής. Στην ιατροδικαστική έκθεση της Μαλένας δεν υπάρχει τέτοια διαπίστωση. Ακολουθεί βιβλιογραφία: #πατρα”

Διαβάστε επίσης:

Ο ιατροδικαστής Λέων δίνει νέα στοιχεία για το σκίτσο που “δείχνει” τον θάνατο της Μαλένας – Η απάντηση Πισπιρίγκου

Η παιδίατρος Άννα Παρδάλη μιλά στο Infokids.gr για τα αυξημένα περιστατικά ηπατίτιδας σε μικρά παιδιά

Eίναι επίσημο! Πότε θα γίνουν οι εξετάσεις PISA για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου