Μ. Συρεγγέλα: Οι εθελοντές δότες μυελού των οστών χαρίζουν ζωή

Μ. Συρεγγέλα: Οι εθελοντές δότες μυελού των οστών χαρίζουν ζωή

Επίσκεψη στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Σωματείου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» πραγματοποίησε σήμερα η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα. Η υφυπουργός επισκέφθηκε την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ» και συναντήθηκε με τον διοικητή των Νοσοκομείων Παίδων Εμμανουήλ Παπασάββα, τον Επιστημονικό Διευθυντή του Σωματείου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» Στέλιο Γραφάκο και τη Γενική Γραμματέα του Σωματείου Ινώ Κωνσταντοπούλου.

Η κα Συρεγγέλα ενημερώθηκε για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών που μπορεί να δώσει ελπίδα και να χαρίσει ζωή σε δεκάδες ασθενείς που πάσχουν από λευχαιμία ή άλλα σοβαρά αιματολογικά νοσήματα. Η υφυπουργός ενημερώθηκε και για τους τρόπους συλλογής αιμοποιητικού μοσχεύματος, καθώς πρόκειται για μία απλή και ανώδυνη διαδικασία, όμοια της αιμοδοσίας.

Ποιοι μπορούν να γίνουν δότες

Δότες αιμοποιητικών κυττάρων/μυελού των οστών γίνονται όσοι είναι υγιείς, μεταξύ 18-45 ετών και παραμένουν ως ενεργοί υποψήφιοι δότες στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο Εθελοντών Δοτών μέχρι την ηλικία των 55 ετών.

Όπως δήλωσε η κα Συρεγγέλα, «είναι απαραίτητο να εμπλουτιστεί το Αρχείο Εθελοντών Δοτών για να αυξηθούν οι πιθανότητες να βρίσκεται συμβατός δότης για κάθε ασθενή. Όλες και όλοι μπορούμε να συνδράμουμε στον αγώνα για τη ζωή. Μπορούμε να είμαστε στο πλευρό των ασθενών, να υποστηρίξουμε τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης και να διαδώσουμε το μήνυμα ότι η ζωή ενός ανθρώπου μπορεί να εξαρτάται μόνο από εμάς!».

Διαβάστε επίσης

Η Σοφία Αλεξίου μάς μιλά για τον πρώτο παιδικό ταξιδιωτικό οδηγό και μάς προσ(κ)αλεί στις «Αθηνοπεριπέτειες»

ΠΟΥ: Πάνω από 300 θάνατοι παιδιών εξαιτίας νοθευμένων σιροπιών

Δικηγόρος 12χρονης από τον Κολωνό στο Infokids.gr “Στοχοποίησαν το παιδί – Καμία κοινωνική μέριμνα για την οικογένεια”