Μακαρονάδα με σάλτσα φέτας και μπέικον

Οι μακαρονάδες είναι ένα φαγητό που τα παιδιά το τρώνε και με το παραπάνω. Οι συνταγές και οι συνδυασμοί είναι ανεξάντλητοι για αυτό και εμείς προσπαθούμε να φτιάχνουμε κάθε φορά διαφορετικά πιάτα για να μην βαριούνται τα παιδιά. Σήμερα τη σερβίρουμε με σάλτσα φέτας και μπέικον.

Η φέτα, όπως και όλα τα τυριά, περιέχει μικρά ποσά λακτόζης γι’ αυτό και μπορεί να καταναλωθεί από άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη (υπολακτασία). Από διατροφικής πλευράς, η φέτα είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας που περιλαμβάνουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα. Λόγω της ωρίμανσης που υφίσταται, οι πρωτεΐνες της διασπώνται εύκολα με αποτέλεσμα να αφομοιώνεται πλήρως από τον οργανισμό και να είναι περισσότερο εύπεπτο. Ταυτόχρονα, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας της φέτας σε πρωτεΐνες επέρχεται ως αποτέλεσμα η ανάπτυξη του μυϊκού ιστού, ιδιαίτερα στην περίπτωση που αθλείστε, και είναι αναγκαία η άμεση αποκατάσταση των φθαρμένων ιστών του οργανισμού σας.

Υλικά:

1 πακέτο μακαρόνια

Για τη σάλτσα φέτας

50 γραμμάρια τυρί κρέμα
200 γραμμάρια σκληρή φέτα
4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
Αλάτι
5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 φύλλο βασιλικόυ για το σερβίρισμα
5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
1 / 2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί της επιλογής σας για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Προσθέστε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και υψηλή θερμοκρασία. Βράζουμε για 5 λεπτά. Ανακατέψτε τα ζυμαρικά με την σάλτσα , το ελαιόλαδο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, τυρί, αλάτι, πιπέρι και σερβίρετε αμέσως.

Για τη σάλτσα φέτας, βάζουμε στο μπλέντερ τη φέτα κομμένη σε μικρά κομμάτια, το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια ενιαία σάλτσα.Την αφήνουμε λίγο. Όταν είναι έτοιμα και τα ζυμαρικά μας σερβίρουμε με τη σάλτσα φέτας και ψιλοκομμένο μπέικον αφού το σοτάρουμε πρώτα για 5 λεπτά σε ζεστό τηγάνι χωρίς λάδι. Πασπαλίζουμε με τυρί και σερβίρουμε.