Μακρή: “Εξετάζουμε παράταση 2 εβδομάδων στο σχολικό έτος” – “Στην ώρα τους οι Πανελλήνιες 2021” – Τι θα γίνει με τις προαγωγικές

Την παράταση δύο εβδομάδων στο σχολικό έτος σκέφτεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή δήλωσε στο MEGA, τονίζοντας πως η παράταση δεν θα «τραβήξει» μέχρι και τον Ιούλιο.

«Είναι ένα θέμα που το έχουμε συζητήσει, χωρίς να το έχουμε αποφασίσει. Όχι για την κάλυψη της ύλης, που έχει καλυφθεί μέσω της τηλεκπαίδευσης, αλλά επειδή θεωρούμε ότι η διά ζώσης εκπαίδευσης παίζει σημαντικό ρόλο. Το υπουργείο έχει ανά πάσα στιγμή γνώση της ύλης που διδάσκεται. Κρίνεται σκόπιμο – αν αποφασιστεί η παράταση– επειδή η επαφή με το σχολικό περιβάλλον κρίνεται απαραίτητη για τα παιδιά. Όταν έχουμε τα πλήρη δεδομένα θα αποφασίσουμε το καλύτερο για τα παιδιά και την εκπαιδευτική κοινότητα».

Ενδεχομένως να γίνουν και επαναλήψεις της ύλης

Η Ζέττα Μακρή είπε ότι εάν αποφασιστεί η παράταση «η εκτίμησή μου είναι πως θα είναι για δυο εβδομάδες, μέχρι τέλος Ιουνίου. Σε καμία περίπτωση δεν θα πάει Ιούλιο, όπως έχει δηλώσει και η υπουργός».

Σε αυτό το διάστημα «ενδεχομένως να γίνουν και επαναλήψεις της ύλης» υπογράμμισε, επαναλαμβάνοντας ότι γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα ενημερωθούν έγκαιρα για τις αποφάσεις, «όταν θα έχουμε όλα τα δεδομένα»

«Στην ώρα τους οι Πανελλήνιες »

Ερωτηθείσα για τις Πανελλήνιες 2021  η κ. Μακρή ανέφερε πως στόχος είναι αυτές να γίνουν στην ώρα τους χωρίς καθυστέρηση.

Ειδικές ρυθμίσεις για τους μαθητές των σεισμόπληκτων περιοχών της Λάρισας

Τόνισε πως «ήδη έχει μειωθεί κατά 30% η ύλη από τον Ιανουάριο και το γνωρίζουν οι μαθητές. Δεν εξετάζεται περαιτέρω μείωση της ύλης. Για τα παιδιά που είναι σε σεισμόπληκτες περιοχές υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις, θα εξεταστεί το σχετικό αίτημα για τα παιδιά της Λάρισας»

Τι θα γίνει με τις προαγωγικές

Σχετικά με τις προαγωγικές εξετάσεις, τόνισε η πως η κυβέρνηση θα εξετάσει τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα ενημερώσει εγκαίρως γονείς και εκπαιδευτικούς.

Πιθανώς πριν το Πάσχα το voucher 200 ευρώ

Ενα άλλο ζήτημα που εκκρεμεί είναι το πολυαναμενόμενο voucher 200 ευρώ που θα δοθεί σε οικογένειες μαθητών (και νέων έως 24) για την αγορά λάπτοπ, τάμπλετ ή και σταθερού υπολογιστή. «Είμαστε ένα από τα υπουργεία που έχουν εμπλοκή σε αυτό, μαζί με το Ανάπτυξης και το Εργασίας. Πρώτα θα βγει το ΦΕΚ, μετά τη πλατφόρμα για τους παρόχους και έπειτα η πλατφόρμα για τους δικαιούχους του voucher. Θα γίνει βάσει εισοδηματικών κριτηρίων του ΟΠΕΚΑ» τόνισε η Ζέττα Μακρή και καταλήγοντας είπε:

«Το voucher θα το λάβουν 525.000 άτομα ηλικιών από 4 έως 24 ετών και θα καλυφθούν περίπου 325.000 οικογένειες. Εχει μπει στις ράγες το θέμα. Εκτιμώ ότι θα γίνει προ του Πάσχα»

Το video των δηλώσεων της Ζέττας Μακρή