«Μαμά, όταν σε βλέπω θλιμμένη θέλω να το διώξω μακριά. Είσαι ο κόσμος μου»

Ένα κείμενο που μιλά στην καρδιά κάθε μαμάς, τα λόγια του παιδιού της, του ανθρώπου που βγήκε από τα σπλάχνα της. Το αίμα από το αίμα της. Ό,τι πιο όμορφο θα μπορούσε να ακούσει ένας γονιός από το παιδί του.

«Όταν σε κοιτάζω, βλέπω την αγάπη. Βλέπω μια αγάπη που με γεμίζει ζεστασιά. Δεν βλέπω όλα εκείνα που σε ενοχλούν ή σε εκνευρίζουν ή σε κάνουν να νιώθεις πιεσμένη. Όταν σε βλέπω ενοχλημένη, εύχομαι να το πάρω όλο μακριά

⁣⁣⁣Κοιτάζω το σώμα σου και βλέπω την τελειότητα. Το πρώτο μου τέλειο σπίτι. Ένα σπίτι, όπου νιώθω ασφαλής, ότι με αγαπούν και μεγαλώνω μέσα του. 

Όταν κοιτάζω το πρόσωπό σου βλέπω την ομορφιά. Βλέπω το φυσικό φως να λάμπει από το πρόσωπό σου και δεν μπορώ να φανταστώ τίποτα ομορφότερο. 

Όταν κοιτάζω γύρω γύρω το σπίτι μας, δεν βλέπω ακατάστατα ντουλάπια ή ντουλάπες ή ράφια. Βλέπω ένα σπίτι που έχει ό,τι χρειάζομαι. Βλέπω πράγματα τακτοποιημένα προσεκτικά και εκεί για μένα. 

Όταν βλέπω τα φαγητά που φτιάχνεις, ποτέ δεν παρατηρώ αν είναι συσκευασμένα ή φρέσκα. Βλέπω ένα γεύμα φτιαγμένο με αγάπη. 

Όταν περνάω δύσκολα και είμαι στεναχωρημένη, ποτέ δεν σημαίνει ότι σε πληγώνω ή σε στεναχωρώ. Απλά μερικές φορές τα συναισθήματά μου είναι τόσο δύσκολο να τα διαχειριστώ και δεν ξέρω τι να κάνω. Απλά θέλω να ξέρω ότι είσαι εκεί και με αγαπάς ό,τι κι αν συμβαίνει. 

Όταν είσαι ο πρώτος άνθρωπος που βλέπω το πρωί, δεν βλέπω την κούραση που νιώθεις ή πόσο περισσότερο θα ήθελες να κοιμηθείς. Βλέπω το πρόσωπο που αγαπώ περισσότερο στον κόσμο να με φροντίζει. 

Κι όταν με βάζεις για ύπνο το βράδυ, δεν βλέπω τους πόνους που μπορεί να νιώθεις όλη την ημέρα προσέχοντάς με. Βλέπω το πιο αγαπημένο μου πρόσωπο στον κόσμο, που με βοηθά να νιώθω όμορφα και ξεκούραστα. Βλέπω να σιγουρεύεσαι ότι έχω σκεπαστεί καλά και η αγκαλιά που μου δίνεις πριν κοιμηθώ είναι το καλύτερο που θα μπορούσα να ζητήσω ποτέ. 

Μαμά, είσαι ο κόσμος μου»

Πηγή: mothercarejourney