Με αυτό το σχέδιο το Υπ. Υγείας θα πείσει τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά κατά του κορωνοϊού

Εξαδάκτυλος: "Δωρεάν θα γίνονται οι εμβολιασμοί των παιδιών στα παιδιατρεία"

Η σχολική χρονιά ξεκίνησε με φόντο το τέταρτο κύμα της πανδημίας αλλά και σύμμαχο στην απρόσκοπτη συνέχιση της δια ζώσης διδασκαλίας τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών.

Πολλοί γονείς προβληματίζονται για το αν θα επιτρέψουν στα παιδιά τους να εμβολιαστούν ενώ δεν είναι λίγοι και όσοι έχουν εύλογα ερωτήματα σχετικά με τον εμβολιασμό όπως για παράδειγμα γιατί είναι πολύ υψηλότερος ο κίνδυνος εάν νοσήσουν σε σχέση με το εάν κάνουν το εμβόλιο.

Με ερώτηση που υπέβαλε η διαπιστευμένη συντάκτρια του Ιnfokids.gr για το Υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο της ενημέρωσης για την πορεία του ιού στη χώρα μας ανέδειξε το ζήτημα του πώς θα καταφέρει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το σκεπτικισμό και τον προβληματισμό των γονιών για τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών ώστε να πειστούν να τα εμβολιάσουν.

Η ερώτηση του Ιnfokids.gr

Yπάρχει κάποιο σχέδιο, κάποιο πλάνο από το υπουργείο Υγείας και γενικότερα προκειμένου να πειστούν οι γονείς να προχωρήσουν στον εμβολιασμό των παιδιών, δεδομένου ότι τα τελευταία περιστατικά με παρενέργειες παιδιών μετά τον εμβολιασμό μούδιασαν, κατά κάποιο τρόπο, ακόμα και εκείνους που είχαν προγραμματίσει τον εμβολιασμό των παιδιών τους για το φθινόπωρο.

H απάντηση της καθηγήτριας Παιδιατρικής, Βάνας Παπαευαγγέλου

Ήδη έχει αναρτηθεί στο, στην ιστοσελίδα emvolio.gov.gr ένα κείμενο με ερωτοαπαντήσεις για τους γονείς.  Προγραμματίζουμε webinars με όλες τις σχολικές μονάδες αλλά και κεντρικά, όπου οι γονείς θα μπορούν να συμμετέχουν και να κάνουν ερωτήσεις σε ειδικούς με στόχο να λύσουν τις απορίες τους. ​

Και βέβαια να σημειωθεί ότι όσο αυξάνει ο όγκος των παιδιών που εμβολιάζονται θα αυξηθούν και τα περιστατικά που θα αναφέρονται με παρενέργειες. ​Είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό και υπάρχει χρονική συσχέτιση, αλλά όχι απαραίτητα αιτιολογική συσχέτιση.

Διαβάστε επίσης:

Αυτό είναι το πιο διαδεδομένο παιδικό όνομα στον κόσμο. Και είναι ελληνικό

Συγκλονίζει η μάνα του 15χρονου Ηλία: «Θέλω να μάθω από τι πέθανε το παιδί μου» – Το παιχνίδι της μοίρας

Mαθητές εφευρέτες έφτιαξαν καινοτόμα gadget για την αποκομιδή σκουπιδιών και την πρόληψη πυρκαγιών