Με ποια μέτρα ανοίγουν οι θερινοί κινηματογράφοι και ποιές ταινίες θα απολαύσουμε με τα παιδιά μας;

Ανοίγουν απόψε έπειτα από τον βαρύ χειμώνα που πέρασε οι θερινοί κινηματογράφοι, με ορισμένα σχετικά αυστηρά μέτρα, αλλά και με πολυαναμενόμενες ταινίες που οι περισσότεροι θέλουμε να απολαύσουμε.

Αναφορικά με τα μέτρα, η χωρητικότητα στους θερινούς θα φτάνει το 75% με ανά δύο καθήμενους. Ενδιάμεσα θα υπάρχει κενό. Επιπλέον, δεν θα υπάρχει διάλειμμα, για να αποφεύγονται οι συνωστισμοί. Η κατανάλωση από το μπαρ μπορεί να γίνεται πριν από την έναρξη κάθε προβολής.

Τέλος, οι προβολές θα είναι δύο: Η πρώτη γύρω στις 8.30 και η δεύτερη δύο ώρες αργότερα, εκτός αν η ταινία είναι πολύωρη, οπότε θα υπάρχει μόνο μία προβολή.

Τι θα δούμε με τα παιδιά;

Όσο για τις ταινίες που θα απολαύσουμε με τα παιδιά μας; Σε πρώτη φάση οι προτάσεις απευθύνονται τόσο σε μικρότερες όσο και σε μεγαλύτερες ηλικίες:

Wonder Woman 1984

Tο υπερηρωικό σίκουελ με την Γκαλ Γκαντότ, το οποίο μπορείτε να δείτε κάλλιστα κι αν δεν έχετε δει την προηγούμενη ταινία. Η νέα περιπέτεια διαδραματίζεται το 1984 και θέλει την Wonder Woman να έρχεται αντιμέτωπη με την «Cheetah», μια Βρετανίδα ανθρωπολόγο που αποκτά τις δυνάμεις ενός γατόπαρδου κατά τη διάρκεια μιας αποστολής στην αφρικανική ζούγκλα, αλλά δεν προτίθεται να τις χρησιμοποιήσει για καλό.

Soul

To animation της Pixar που βραβεύτηκε φέτος με Όσκαρ παρουσιάζει την ζωή (και τον θάνατο) ενός καθηγητή μουσικής στο Γυμνάσιο και λάτρη της jazz, που θα έχει την ευκαιρία να παίξει μουσική σε ενα υψηλό προφίλ jazz club. Όμως, λίγο πρίν ο Joe καταφέρει να εκπληρώσει το όνειρο, ένα μικρό απρόοπτο και απρόσεκτο βήμα τον στέλνει απ’ ευθείας σε ένα φανταστικό μέρος, το «You Seminar», που θα τον αναγκάσει να σκεφτεί ξανά το τι ακριβώς σημαίνει να διαθέτεις ψυχή. Εκεί θα συναντήσει και θα συνεργαστεί με την «22», μια ψυχή που δεν πιστεύει πως η ζωή στη Γη μπορεί να σημαίνει τα πάντα.

ΕΡΧΕΤΑΙ…

Κι αν τις παραπάνω ταινίες, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο καταφέρατε να τις δείτε κατά την διάρκεια της καραντίνας, κάντε λίγη ακόμα υπομονή, καθώς πολύ σύντομα έρχεται στους ελληνικούς κινηματογράφους η συνέχεια του πολύ επιτυχημένου “Ξενοδοχείου για Τέρατα!”!

Το “Hotel Transylvania: Transformania” παρακολουθεί την πορεία της ζωής του Κόμη Δράκουλα και της κόρης του Μέιβις, οι οποίοι μπλέκουν για πρώτη φορά σε μία εντελώς προτότυπη περιπέτεια! Η ταινία πρόκειται να αποτελέσει και το μεγάλο φινάλε της τετραλογία.