Μέγαρο μουσικής-βόλτες σε κήπους και πάρκα, μέρη για καφέ

Το σημείο της πόλης που το μετρό σε αφήνει στα… πόδια του προσφέρεται για ωραίες βόλτες το Σαββατοκύριακο. Μπορεί να συνδυαστεί με κάποιο από τα πολλά θεάματα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με βόλτα στους κήπους του ή απλά με άραγμα και καφέ στο χέρι στο Πάρκο Ελευθερίας.

Κήπος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Ο κήπος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών είναι ανοιχτός καθημερινά από τις 10 το πρωί μέχρι τη δύση του ηλίου. Είναι πολύ εύκολα προσβάσιμος αφού βρίσκεται δίπλα στον ομώνυμο σταθμό του μετρό (μπλέ γραμμή). Επίσης το Μέγαρο Μουσικής διοργανώνει εκεί πολλές καλλιτεχνικές δραστηριότητες, οπότε αν είστε τυχεροί μπορείτε να συνδυάσετε τη βόλτα σας και με μουσική.

Πάρκο Ελευθερίας, γεμάτο ιστορία

Το ιστορικό Πάρκο Ελευθερίας, επί της Βασιλίσσης Σοφίας, είναι ένα ζωντανό, διαδραστικό, πολιτιστικό σημείο. Μετά την ανάπλασή του, δημιουργήθηκε μέσα στο καταπράσινο περιβάλλον, το athensbookspace.gr, ένα σύγχρονο υπαίθριο αναγνωστήριο. Οι επισκέπτες έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε έντυπα και ψηφιακά βιβλία σε podcasts, αλλά και σε πολιτιστικές εκδηλώσεις με επίκεντρο το βιβλίο. Στον χώρο του και γύρω από αυτόν, θα υπάρχει 24ωρη πρόσβαση σε Wi-Fi, προκειμένου όσοι το επισκέπτονται να μπορούν να συνδέονται δωρεάν και να διαβάζουν τα διαθέσιμα ηλεκτρονικά βιβλία. Στο λόφο του μπορείτε απλά να κάτσετε με τον καφέ σας στο χέρι.

Αν πάλι προτιμάτε την άνεση δύο όμορφα παρακείμενα all- day καφέ θα σας την προσφέρουν.

Το Πάρκο

Σε ένα από τα πιο πράσινα σημεία της πόλης, δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής, μέσα στο κατάφυτο πάρκο Ελευθερίας, το ομώνυμο all day café bar restaurant προσφέρει γενναίες δόσεις πρασίνου για τα μάτια μας και ποικιλία γεύσεων και ροφημάτων για τους ουρανίσκους μας. Πέρα από καφεδάκι, εδώ δοκιμάζουμε μεσογειακές γεύσεις (δείτε το μενού εδώ) αλλά και βραδινό ποτό ή δροσιστικά κοκτέιλ.

  • Πάρκο Ελευθερίας, Αθήνα, τηλ: 210 7223784

Fuga Garden

Ο κήπος του Μεγάρου Μουσικής είναι ο ωραιότερος της Αθήνας. Υπέροχα cocktails, αλλά και φαγητό, δε σου αφήνουν καμία δικαιολογία για να μην επισκεφθείς αυτό το διαμάντι που βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα από τη Βασιλίσσης Σοφίας.

  • Κόκκαλη 1 και Βασ. Σοφίας, Αθήνα
Διαβάστε επίσης:

Πέντε δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο για γονείς και παιδιά

Σεμινάριο Infokids.gr: «Εφηβική Υγεία | Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την υγεία των παιδιών» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (25/11)