“Μετά βεβαιότητας εγκληματική ενέργεια και οι θάνατοι Μαλένας και Ίριδας” – Πότε έρχονται οι νέες διώξεις

Θα κληθεί να καταθέσει ξανά η Ρούλα Πισπιρίγκου για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας

Η προφυλακισμένη για τη δολοφονία της κόρης τηςΡούλα Πισπιρίγκου, κλήθηκε σήμερα Δευτέρα από την ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα να αντικρούσει το νέο βαρύ κατηγορητήριο που της αποδίδεται.

Η 33χρονη κατηγορούμενη απολογείται για όλα όσα έγιναν μέσα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας τον Απρίλιο του 2021. Η ανακρίτρια εξετάζει αν η μη αναστρέψιμη βλάβη με τετραπληγία που υπέστη η 9χρονη Τζωρτζίνα στις 11 Απριλίου μετά από καρδιοαπναπνευστική ανακοπή οφείλεται στις εγκληματικές ενέργειες της μητέρας της.

Πότε έρχονται οι νέες διώξεις

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται και οι νέες διώξεις για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας που αποδίδονται επίσης σε εγκληματική ενέργεια

Λέων: Ιατροδικαστικά, έχουμε μετά βεβαιότητας εγκληματική ενέργεια σε ό,τι αφορά Μαλένα και Ίριδα

Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης μπαίνουν πλέον  και οι θάνατοι των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, Μαλένας και Ίριδας. 

«Οι εισαγγελείς έχουν από ότι φαίνεται την πλήρη εικόνα, έχουν καταθέσεις από τους γιατρούς. Για να ασκηθεί μια δίωξη πρέπει να υπάρχουν στοιχεία. Τα στοιχεία αυτά ασφαλώς και δεν είναι από το αποτέλεσμα της νεκροψίας – νεκροτομής, όμως μπορούμε να εξάγουμε συμπεράσματα και μάλιστα ασφαλή, λόγω των συνεχόμενων νοσηλειών του παιδιού με τη διενέργεια όχι απλών εξετάσεων, αλλά μια σειρά πολύ εξειδικευμένων» ανέφερε  ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις»από ότι φαίνεται την πλήρη εικόνα, έχουν καταθέσεις από τους γιατρούς.

Για να ασκηθεί μια δίωξη πρέπει να υπάρχουν στοιχεία. Τα στοιχεία αυτά ασφαλώς και δεν είναι από το αποτέλεσμα της νεκροψίας – νεκροτομής, όμως μπορούμε να εξάγουμε συμπεράσματα και μάλιστα ασφαλή, λόγω των συνεχόμενων νοσηλειών του παιδιού με τη διενέργεια όχι απλών εξετάσεων, αλλά μια σειρά πολύ εξειδικευμένων» ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Εάν αποκλείονται ουσιαστικά γενετικοί λόγοι και άλλοι ενδογενείς, ουσιαστικά πηγαίνουμε για έναν εξωτερικό παράγοντα» ανέφερε ακόμη ο κ. Λέων.

Ερωτηθείς για τις περιπτώσεις και των άλλων δύο παιδιών που έχασαν τη ζωή τους, επισήμανε ότι αναμένεται το έργο των Εισαγγελεών, ενώ συμπλήρωσε:

«Ιατροδικαστικά υπάρχει πλέον απόλυτη σύγκλιση απόψεων (…) Υπάρχει μια και μόνο επιστημονική άποψη και μιλάμε μετά βεβαιότητας πλέον για εγκληματική ενέργεια σε ότι αφορά και τα δύο πρώτα παιδιά, τουλάχιστον όσον αφορά την επιστημονική πτυχή της υπόθεσης. Προφανώς σεβόμαστε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης γιατί έχει να τις συνδυάσει και με άλλα στοιχεία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Στην ανακρίτρια η Πισπιρίγκου με αλεξίσφαιρο και χειροπέδες πισθάγκωνα

Λάρισα: Μετωπική αγροτικού με αυτοκίνητο – Στο νοσοκομείο ζευγάρι με τα δύο παιδιά του, 1 και 4 ετών

Διαβάστε το χρονικό της γέννησης της μικρής Χριστίνας, του πρώτου “παιδιού του σωλήνα” στην Ελλάδα

Η Ελένη Μενεγάκη φωτογραφίζεται μαζί με την μικρή Μαρίνα – Είναι ολόιδιες!