Αρχική Infokids Υγεία Μια μαμά προειδοποιεί ότι αυτό το αγαπημένο παιχνίδι των παιδιών μπορεί να είναι γεμάτο μούχλα

Μια μαμά προειδοποιεί ότι αυτό το αγαπημένο παιχνίδι των παιδιών μπορεί να είναι γεμάτο μούχλα

Φαίνεται ότι οι γονείς είναι αρκετά ενημερωμένοι όσον αφορά την ασφάλεια των παιδικών παιχνιδιών και όχι μόνο. Από τα εκπαιδευτικά κυπελλάκια των μικρών τους μέχρι τα αγαπημένα τους μασητικά, οι γονείς ελέγχουν τα πάντα προκειμένου να απομακρύνουν τα παιδιά τους από τα αντικείμενα που θα μπορούσαν να τα βλάψουν. Γνωρίζατε, όμως, ότι ένα εξαιρετικά αγαπημένο παιχνίδι για μωρά, έχει διαπιστωθεί από αρκετούς γονείς ότι αποτελεί εστία συγκέντρωσης μούχλας;

Η παιδοδοντίατρος Dana Chianese δεν δίσταζε να συστήνει το συγκεκριμένο προϊόν οδοντοφυΐας σε νέους γονείς, μέχρι που ως μητέρα δύο παιδιών κάτω των 3 ετών, δήλωσε στο GoodHousekeeping.com, ότι πρόσφατα αποφάσισε να διερευνήσει λίγο περισσότερο όσα ακούγονται γύρω από αυτό, για να ανακαλύψει κάτι αρκετά ενοχλητικό.

«Αποφάσισα να ανοίξω στη μέση το παιχνίδι από περιέργεια και αυτό που ανακάλυψα με άφησε πργματικά άφωνη! Σκόνη και μούχλα υπήρχε μέσα στο αγαπημένο μασητικό παιχνίδι του μωρού μου!».

Η Dana Chianese αναφέρει ότι πάντα καθαρίζει το παιχνίδι, χρησιμοποιώντας ζεστό νερό με σαπούνι και δεν το αφήνει ποτέ να βυθίζεται στο νερό: «Πονάει ακόμα η καρδιά μου γνωρίζοντας ότι για μήνες άφηνα τα μωρά μου να μασήσουν αυτό το μουχλιασμένο παιχνίδι. Πλέον δεν αγοράζω μασητικά παιχνίδια με τρύπες και δεν συνιστώ κανένα από αυτά στους ασθενείς μου».

Η Chianese δεν είναι το πρώτο άτομο που ανακάλυψε μούχλα μέσα στο δημοφιλές παιχνίδι. Μια ματιά στα σχόλια του Amazon.com αρκεί για να διαπιστώσουμε ότι υπάρχουν κι άλλοι που ανακάλυψαν το ίδιο πράγμα: «Ο εγγονός μου, ηλικίας 8 μηνών, είχε αυτή την καμηλοπάρδαλη. Όταν άρχισε να αναδύει μια άσχημη οσμή, ο γιος μου την άνοιξε και βρήκε το εσωτερικό της καλυμμένο με μούχλα, παρά το γεγονός ότι δεν το χρησιμοποιούσαν σαν παιχνίδι μπάνου αλλά μόνο το έπλεναν για να το καθαρίσουν».

Ευτυχώς, δεν φαίνεται ότι αυτό το είδος μούχλας είναι επικίνδυνο για το παιδί σας, οπότε μην πανικοβληθείτε εάν βρήκατε το παιχνίδι του μωρού σας στην ίδια κατάσταση.

Η Δρ. Lyuba Konopasek, Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδιατρικής στο Ιατρικό Κέντρο Presbyterian / Weil Cornell της Νέας Υόρκης, δήλωσε στο Good Housekeeping ότι η μούχλα σε παιχνίδια όπως αυτό, είναι ανησυχητική μόνο αν το παιδί πάσχει από κάποια ανοσολογική διαταραχή. Εάν παρατηρήσετε ότι το παιδί σας έχει φαγούρα ή αρχίσει να βήχει, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι είναι αλλεργικό στη μούχλα.

Ο μόνος τρόπος για να αποφύγετε την εμφάνιση μούχλας είναι αφού καθαρίσετε τα παιχνίδια, να βεβαιωθείτε ότι είναι εντελώς στεγνά, κάτι που είναι σχεδόν αδύνατο με παιχνίδια όπως αυτά που έχουν μια μικρή έξοδο για να αφήνουν τον αέρα να βγαίνει προς τα έξω. Το Good Housekeeping προτείνει το πλύσιμο των πλαστικών παιχνιδιών με ζεστό σαπουνόνερο ή την τοποθέτησή τους στο πλυντήριο πιάτων, και στη συνέχεια να τα απολυμάνετε με ένα ειδικό διάλυμα και να τα αφήσετε να στεγνώσουν στον αέρα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.