Μία ολόκληρη οικογένεια στην Κρήτη σπουδάζει στο ίδιο Πανεπιστήμιο – Πώς τα κατάφεραν

Μία ολόκληρη οικογένεια στην Κρήτη σπουδάζει στο ίδιο Πανεπιστήμιο - Πώς τα κατάφεραν

Πώς είναι να φοιτά κανείς στο ίδιο πανεπιστήμιο με όλα τα μέλη της οικογένειάς του; Η οικογένεια Ρακιντζή- Μιχελιδάκη έχει την απάντηση αφού όλοι φοιτούν στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Ο πατέρας, κ. Σταύρος Ρακιντζής είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, η μητέρα, κ. Αιμιλία Μιχελιδάκη, είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στην Κοινωνιολογία, ο γιος Κωστής, είναι στο 3ο έτος σπουδών στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και η κόρη, Ειρήνη, πρωτοετής στο Τμήμα Φιλολογίας.

Το Ίδρυμα αποφάσισε να τιμήσει και τα τέσσερα μέλη της οικογένειας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών που έγινε την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου στην Πανεπιστημιούπολη Γάλλου στο Ρέθυμνο.

Το Ίδρυμα αποφάσισε να τιμήσει και τα τέσσερα μέλη της οικογένειας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών που έγινε την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου στην Πανεπιστημιούπολη Γάλλου στο Ρέθυμνο.

Τόσο ο κ. Ρακιντζής όχι και η κ. Μιχελιδάκη είναι από το Ρέθυμνο. Ο κ. Ρακιντζής είναι δημοσιογράφος, το πρώτο του πτυχίο είναι Ευρωπαϊκός Πολιτισμός στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, ακολούθησε, στα 40 του, μεταπτυχιακό στο Πολιτικής Επιστήμης και δύο χρόνια αργότερα ξεκίνησε το διδακτορικό του που ολοκληρώνεται αυτή την περίοδο.

Η κ. Μιχελιδάκη είναι στο γραφείο Τύπου του δημάρχου Ρεθύμνου, το πρώτο πτυχίο της είναι Πολιτικών Επιστημών στο Πάντειο και τώρα εκπονεί μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία.

Η οικογένεια Ρακιντζή- Μιχελιδάκη

Ο κ. Ρακιντζής αναφέρει πως τα παιδιά είχαν ως πρώτη προτίμηση το Πανεπιστήμιο Κρήτης, καθώς γνώριζαν πως πρόκειται για ένα από τα κορυφαία Ιδρύματα της χώρας. Έτσι, βάδισαν στα χνάρια των γονιών τους και περνούν από τους ίδιους χώρους που πέρασαν και εκείνοι.

Για τη διάκρισή τους από το Ίδρυμα, ο κ. Ρακιντζής αναφέρει πως ήταν μία αναγνώριση των προσπαθειών τους. Είναι δύσκολο σε μία προχωρημένη ηλικία να κάνεις επιστημονική έρευνα, είναι κάτι που απαιτεί χρόνο και θυσίες, συνδυάζεται με οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις.

Πηγή: Cretalive

Διαβάστε επίσης:

Με γενετικά τροποποιημένα πρόβατα η θεραπεία της θανατηφόρας παιδικής νόσου Batten

Πώς οι αλγόριθμοι «παρακολουθούν» τα παιδιά μας και πώς να τα προστατεύσουμε

Πώς αντέδρασε ο Μπάμπης Αναγνωστοπούλους όταν έμαθε ότι η κόρη του πήγε στις Φιλιππίνες;