Μικρόβια: Όσα πρέπει να γνωρίζεις αν είσαι νέα μαμά

Όταν γίνεσαι μαμά για πρώτη φορά η αποστείρωση αποτελεί θεμελιώδες κομμάτι της καθημερινότητάς σου. Ανησυχείς για κάθε τι «βρώμικο» με το οποίο θα έρθει σε επαφή το παιδί σου, καθώς ξέρεις πως τα μικρόβια που καραδοκούν μπορεί να αποβούν μοιραία για την υγεία του. Και δεν έχεις άδικο –τόσο ακούμε καθημερινά, για μωρά που αρρώστησαν επειδή κάποιος τους μετέφερε ένα επικίνδυνο μικρόβιο.

Όπως σε οτιδήποτε άλλο που έχει να κάνει με την καθημερινή φροντίδα και την υγεία του παιδιού μας, όμως, έτσι και στην περίπτωση των μικροβίων, χρειάζεται ένα μέτρο. Αυτό το συνειδητοποιείς περισσότερο τη δεύτερη ή την τρίτη φορά που θα γίνεις μαμά, οπότε και καταλαβαίνεις πόσο δίκιο έχουν οι επιστήμονες που τονίζουν «αφήστε τα παιδιά να λερωθούν».

Στο δεύτερο παιδί σου πλέον καταλαβαίνεις, ότι δεν πειράζει αν η πιπίλα ή το μπιμπερό πέσουν μια φορά κάτω και το μωρό τα βάλει ξανά στο στόμα του. Ξέρεις, ότι το παιχνίδι στις κούνιες είναι πολύ πιο ωφέλιμο από ένα αποστειρωμένο περιβάλλον, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι το μικρό σου θα λερωθεί, θα βάλει τα βρώμικα χέρια στο στόμα του ή και θα χτυπήσει.

Ναι, θα το προφυλάξεις. Θα του καθαρίσεις τα χέρια, θα φροντίσεις την πληγή του. Όμως είναι αδύνατον να είσαι διαρκώς από πάνω του, σαν την σούπερ-ηρωίδα της καθαριότητας, με ένα αντισηπτικό spray -και, μεταξύ μας, δεν είναι και υγιές! Είσαι σούπερ-ηρωίδα έτσι κι αλλιώς και αυτό το αποδεικνύεις με την αγάπη σου που είναι η κινητήριος δύναμή σου όταν φροντίζεις για όλους και για όλα!

Είσαι η σούπερ-μαμά που έχεις πάντα στην τσάντα σου (τη μία και μοναδική σου τσάντα που θυμίζει βαλιτσάκι του Sport Billy) ό,τι μπορεί να χρειαστεί το παιδί στη βόλτα σας: Από πάνες, αλλαξιές ρούχων, παγούρια με νερά, μέχρι σαπουνάκια για πλύσιμο της ευαίσθητης περιοχής, μωρομάντηλα και φυσιολογικό ορό.

Και -κυρίως- είσαι η σούπερ-μαμά που φροντίζεις να είσαι πάντα ενημερωμένη! Που θα διαβάσεις οτιδήποτε αφορά εσένα και το μωρό σου, που θα αναζητήσεις τους κατάλληλους ειδικούς για τις πιο σωστές συμβουλές και θα επισκεφθείς τη σελίδα της SEPTONA «Φροντίζουμε Ήρωες» για να τους βρεις, να επικοινωνήσεις μαζί τους και να λύσεις όλες σου τις απορίες, μέσα από live συζητήσεις που μπορείς να κάνεις μαζί τους.

Είσαι η μαμά που θα παρακολουθήσει video με όλα τα «πώς» και τα «γιατί» που θα απαντήσουν στις εύλογες απορίες σου και έχεις ήδη τη σοφία που χρειάζεται, ώστε να γίνεις η καλύτερη μαμά για το παιδί σου. Τη σοφία που χαρακτηρίζει κάθε μαμά-ήρωα.

Απόλαυσε, λοιπόν, τις μέρες σου ως νέα μαμά. Ξέρεις ήδη πάρα πολύ καλά τι πρέπει να κάνεις!

Ξεκίνα, μπαίνοντας στη νέα πλατφόρμα της SEPTONA εδώ. Ένα χώρο φροντίδας ειδικά για εσένα!