Σχ. χρονιά 2019- 2020: Μετά τον αγιασμό έβαλαν λουκέτο επ΄αόριστον στο σχολείο – Γιατί αντιδρούν οι γονείς

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε πριν λίγες ώρες και ήδη έγινε γνωστό ότι οι γονείς των μαθητών του 1ου και 2ου ΓΕΛ Πετρούπολης αποφάσισαν το επ’ αόριστον κλείσιμο των δύο σχολείων ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση του διευθυντή της β/θμιας εκπαίδευσης, με την έγκριση του υπουργείου Παιδείας, που αφορά στην προσωρινή συστέγαση των δύο σχολείων και θα λειτουργήσει με διπλοβάρδιες, πρωί-απόγευμα. Η εν λόγω απόφαση πάρθηκε για να δώσει λύση στο πρόβλημα του 2ου ΓΕΛ που υπέστη ζημιές από τον σεισμό του Ιουλίου και δεν μπορεί να λειτουργήσει μέχρι να αποκατασταθούν.

Ο αγιασμός στα συγκεκριμμένα σχολεία δεν τελέστηκε και ήδη από το πρωί οι γονείς προχώρησαν σε κατάληψη του σχολικού κτιρίου.

Γιατί αντιδρούν οι γονείς στη συστέγαση των δύο σχολείων

Οι γονείς αντιδρούν σθεναρά στην απόφαση για συστέγαση των δύο σχολείων και τη συνακόλουθη λειτουργία τους με διπλοβάρδιες πρωί-απόγευμα.

Η λύση του κοντέινερ

Προκειμένου να μην υπάρξουν διπλοβάρδιες επελέγη ως λύση η στέγαση των μαθητών του 2ου ΓΕΛ σε κοντέινερ που αναμένεται να τοποθετηθούν στην αυλή του 1ου. Με αυτήν τη λύση συμφωνούν οι μαθητές και οι γονείς και των δύο σχολείων. Ήδη, σήμερα το πρωί η τεχνική υπηρεσία του δήμου και κλιμάκιο των ΚΤΥΠ προχώρησαν σε αποτύπωση του χώρου προκειμένου να γίνει άμεσα η εγκατάσταση των κοντέινερ.  Για το θέμα έχει ενημερωθεί και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος -σύμφωνα με πληροφορίες- έχει υποσχεθεί την άμεση μεταφορά των οικίσκων.

Τι δήλωσε ο αντιδήμαρχος Πετρούπολης

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πετρούπολης, Αθανάσιος Σκαλιστήρας, ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι μέχρι την τοποθέτηση των κοντέινερ εξετάζεται το ενδεχόμενο μεταφοράς των μαθητών σε σχολείο που διαθέτει 10 άδειες αίθουσες στο γειτονικό Περιστέρι.

Για το θέμα υπάρχει συνεννόηση με τον δήμαρχο, Ανδρέα Παχατουρίδη.

Σε ό,τι αφορά την αποκατάσταση των ζημιών στη σχολική μονάδα, ο κ. Σκαλιστήρας σημείωσε ότι ο δήμος έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου, ώστε να αρχίσουν άμεσα οι σχετικές εργασίες, για τις οποίες υπάρχει μία πρώτη εκτίμηση ότι θα διαρκέσουν έως τρεις μήνες.