Θλίψη: Στη γειτονιά των αγγέλων ο 6χρονος Άγγελος – Πώς ο υψηλός πυρετός τον οδήγησε στο θάνατο

Στο πένθος βυθίστηκε το Πελόπιο Ηλείας στο ακουσμα της είδησης ότι σήμερα τα ξημερώματα “έσβησε” ο 6χρονος Άγγελος που έδινε τη σκληρή μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο.

Πώς ο υψηλός πυρετός τον οδήγησε στο θάνατο

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ilialive.gr, o 6χρονος είχε είχε διακομιστεί στο Καραμανδάνειο και από εκεί στο Νοσοκομείου του Ρίο με πολύ υψηλό πυρετό και συμπτώματα εγκεφαλίτιδας – που όμως δεν επιβεβαιώθηκε απο τον εργαστηριακό έλεγχο.

Οι γιατροί έδωσαν μάχη, χορηγώντας φαρμακευτική αγωγή και κρατώντας το παιδάκι σε τεχνητο κώμα, για να μην επιβαρύνεται ο οργανισμός του.

Ο 6χρονος έδειξε τα τελευταία 24ωρα μικρά σημάδια βελτίωσης, όμως “έσβησε”  τη νύχτα από ανακοπή.

Σήμερα αναμένεται να γινει νεκροψία για να γίνουν γνωστά τα αίτια του θανάτου του παιδιού.

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πόσο πρόωρα, πόσο άδικα έφυγε απο τη ζωή ένα αγγελούδι.

Γονείς, τι να προσέξετε όταν το παιδί έχει υψηλό πυρετό

Ο πυρετός από μόνος του δεν είναι επικίνδυνος. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι αποτελεί προειδοποιητικό σύμπτωμα για την υποκείμενη νόσο εξηγεί η Ευφημία Παπαδοπούλου-Αλατάκη Παιδίατρος Επίκουρη καθηγήτρια παιδιατρικής/παιδιατρικής ανοσολογίας Α. Π. Θ . Επικίνδυνη όμως μπορεί να είναι η αιτία που οδηγεί στον πυρετό. Για το λόγο αυτό, πρέπει να αξιολογούνται τα σημεία που συνοδεύουν τον πυρετό όπως για παράδειγμα η υπνηλία, ο εμετός, ο πονοκέφαλος, η κακοδιαθεσία, η ευερεθιστότητα, η ανησυχία ή το διαρκές κλάμα του παιδιού που δεν υποχωρούν με την πτώση του πυρετού.

Επίσης τα εξανθήματα που μερικές φορές συνοδεύουν τον πυρετό: συνήθως είναι αθώα, εμφανίζονται κατά τη διαδρομή ιογενών λοιμώξεων και εξαφανίζονται με την πίεση. Αντίθετα εξάνθημα που δεν εξαφανίζεται όταν το πιέσουμε με το δάκτυλό μας, το λεγόμενο αιμορραγικό εξάνθημα, μπορεί να υποδηλώνει πολύ σοβαρές καταστάσεις όπως μηνιγγίτιδα. Αυτονόητο είναι ότι η αξιολόγηση όλων των ανωτέρω πρέπει να γίνεται από τον παιδίατρο, ιδίως αν πρόκειται για μικρό παιδί.

Τέλος, οι γονείς δεν πρέπει να ξεχνούν ότι ο πανικός δεν οδηγεί πουθενά. Με ψυχραιμία πρέπει να εκτιμήσουν αδρά τη σοβαρότητα της κατάστασης του παιδιού και θα αντιμετωπίσουν κατ΄ αρχήν τον πυρετό. Βεβαίως, η αναζήτηση παιδιατρικής εξέτασης εξασφαλίζει τη διαγνωστική και θεραπευτική αντιμετώπιση του παιδιού.