Μητσοτάκης: “Όλοι οι μαθητές θα πρέπει να έχουν κάνει self test 24-48 ώρες πριν ανοίξουν τα σχολεία”

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  στην ομιλία του στη Βουλή αναφέρθηκε εκτενώς στο ζήτημα της επαναλειτουργίας των σχολείων και την επιστροφή των μαθητών στη δια ζώσης εκπαίδευση.

Πρώτοι επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές Λυκείου

Αφού δούμε τα αποτελέσματα εντός της επόμενης εβδομάδος, θα πρέπει να εξετάσουμε και την λειτουργία της εκπαίδευσης, ξεκινώντας από τα Λύκεια, γιατί οι μαθητές, ειδικά της 3ης Λυκείου, έχουν μπροστά τους πανελλήνιες εξετάσεις και σε αρκετές περιοχές της χώρας συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, έχουν λείψει πολλές εβδομάδες, μήνες ολόκληρους από τα σχολεία τους” δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Με βεβαίωση αρνητικού self test θα επιστρέψουν οι μαθητές στις αίθουσες

Υπογράμμισε δε ότι «Πάρα πολύ σημαντικό για να μπορέσουμε να ανοίξουμε ξανά τα σχολεία μας να έχουμε δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους μαθητές του Λυκείου, καταρχάς, να έχουν κάνει 24-48 ώρες πριν ανοίξουν τα σχολεία ένα self test και να μπορούν να δίνουν μία βεβαίωση στο σχολείο ότι πράγματι είναι αρνητικοί για να μπορούν να επιστρέψουν στις τάξεις τους. Και φυσικά αν είμαστε θετικοί, έχουμε μία υποχρέωση αυτό να το δηλώνουμε και να κάνουμε τεστ επανεπιβεβαίωσης».