Μητσοτάκης προς Τσίπρα: “Μας κατηγορείτε ότι καλύπτουμε παιδεραστές; Απαντήστε ως πατέρας δυο παιδιών σε μένα πατέρα τριών παιδιών “

Σφοδρή αντιπαράθεση αυτήν την ώρα στη Βουλή μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα με φόντο την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη. Ο πρωθυπουργός έκανε επίθεση στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης απαντώντας στις κατηγορίες που προσάπτουν στην κυβέρνηση περί κάλυψης των παιδεραστών και σιωπηρής ανοχής στα κυκλώματα διακίνησης ανήλικων προσφυγόπουλων.

Χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός ανέφερε τα εξής ” Σας κοιτώ στα μάτια και σας ρωτώ ανοιχτά πριν ο κατήφορος ολοκληρωθεί. Κατηγορείτε την κυβέρνηση ότι καλύπτει παιδεραστές και η ΝΔ διακινεί κύκλωμα ανηλίκων; Πως τολμά βουλευτής σας να διαλαλεί ότι ανήλικα ψωνίζονται από μη κυβερνητικές οργανώσεις. Ο κ. Πολάκης κάνει χυδαίες αναρτήσεις αφήνοντας υπονοούμενα. Κύριε Τσίπρα σας καλώ να απαντήσετε ως Αλέξης Τσίπρας, πατέρας δύο παιδιών στον Κυριάκο Μητσοτάκη πατέρα τριών παιδιών».

Aπό πλευράς του ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για αντιπερισπασμό ντροπής και αναρωτήθηκε: «Γιατί δεν επιδείξατε και την περίπτωση Λιγνάδη τα ίδια αντανακλαστικά που ορθώς επιδείξατε στην υπόθεση Μπεκατώρου;»

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμα προς τον κ. Μητσοτάκη: «Η έγνοια σας δεν ήταν να προστατεύσετε τα θύματα αλλά να προστατεύσετε τον θύτη για να μην πέσει στα σκυλιά; Από σεβασμό στον Λιγνάδη αποκρύψατε την αλήθεια των θυμάτων;»

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο πρωθυπουργός είναι πολιτικά εκτεθειμένος όσο καλύπτει την υπουργό του. «Διαχωρίζω την θέση μου από όσα ανεύθυνα γράφονται στα social media. Αισθάνομαι υποχρεωμένος να δηλώσω ότι διαφωνώ κατηγορηματικά από όσα η ασυδοσία του πληκτρολογίου σας καταλογίζει. Εσείς δεν κάνατε ποτέ κάτι αντίστοιχο όταν στόχος σας ήταν οι πολιτικοί σας αντίπαλοι. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είστε πολιτικά και ηθικά εκτεθειμένος».

Το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης εισάγεται σε όλα τα σχολεία από τον επόμενο Σεπτέμβριο

Στο πλαίσιο της συζήτησης ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την αυστηροποίηση του ποινικού κώδικα για τα αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας. Για τους ανήλικους το αδίκημα δεν θα παραγράφεται μέχρι να ενηλικιωθεί το θύμα, ενώ συγκεκριμένες υποθέσεις θα εξετάζονται κατά προτεραιότητα. Στο πειθαρχικό που αφορά δημοσίους υπαλλήλους, γιατρούς, δυνάμεις ασφαλείας, θεσπίζεται πειθαρχικό παράπτωμα παρενόχλησης στον χώρο εργασίας, ενώ το μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης εισάγεται σε όλα τα σχολεία από τον επόμενο Σεπτέμβριο.