Μητσοτάκης: “Το self test δούλεψε πάρα πολύ καλά στα σχολεία”

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε μία εφ’όλης της ύλης συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha όπου αναφέρθηκε και στο ζήτημα των self test στα σχολεία.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ” Όπως και το εμβόλιο είναι μια ατομική πράξη υπευθυνότητας έτσι και το self-test είναι μια ατομική πράξη υπευθυνότητας, και το σύστημα δούλεψε πάρα πολύ καλά, δούλεψε πάρα πολύ καλά στα σχολεία, δουλεύει πολύ καλά στον κόσμο της εργασίας.

Πρέπει να σας πω ότι θα προμηθευτούμε και ως κυβέρνηση πια, κεντρικά -με απευθείας διαπραγμάτευση και σε πολύ χαμηλή τιμή- έναν μεγάλο αριθμό self-test για να καλύψουμε τις ανάγκες μας για τον επόμενο μήνα. Διότι τώρα έχουμε τη μεγάλη ανάγκη, τώρα που η πανδημία ακόμα είναι σε έξαρση.

Όταν θα αρχίσει να υποχωρεί δεν θα είναι τόσο μεγάλη η ανάγκη για τα self-test. Και δούλεψαν πολύ καλά και  ήμασταν από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη που το έκανε και αυτό, όπως ήμασταν από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη που εισήγαγε το φθινόπωρο τα τεστ αντιγόνων. “