Μόλις ανακοινώθηκε: 117 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού – Κλείνουν γυμναστήρια, θέατρα, κινηματογράφοι και δικαστήρια

Στα  117 ανέρχονται τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγα λεπτά στην ειδική ενημέρωση των ιατρικών συντακτών στο Υπουργείο Υγείας από τον Λοιμωξιολόγο, κ. Σωτήρη Τσιόδρα.

Το προφίλ των ασθενών

Από αυτά στα 107 υπάρχει επιδημιολογικη συνδεση με αλλα κρουσματα, ενώ τα υπόλοιπα  10 κρούσματα είναι «ορφανά».  Για άλλα 15 κρούσματα συνεχίζεται η διερεύνηση. Έξ αυτών 34 νοσηλεύονται με τρεις να είναι πιο σοβαρά και να βρίσκονται σε ΜΕΘ.

Εξιτήριο για την μητέρα και το παιδί στην Θεσσαλονίκη

Σήμερα έλαβε εξιτήριο η μητέρα και το παιδί της που νοσηλεύονταν στη Θεσσαλονίκη. Όπως είπε μάλιστα ο κ. Τσιόδρας είναι οι πρώτοι δυο ασθενείς που θεραπεύονται από τον κορονοϊό και αυτό είναι πολύ ευχάριστο.

Αυτοπεριορισμός είναι το σημαντικότερο μέτρο περιορισμού της εξάπλωσης

Οι πολίτες με ήπια συμπτώματα δεν θα πρέπει να προσέρχονται στο νοσοκομείο προκειμένου να προστατευτούν τόσο οι ίδιοι όσο και οι ευπαθείς ομάδες από τη μετάδοση της νόσου.

Το πιο αποτελεσματικό μέτρο είναι ο αυτοπεριορισμός των ατόμων χαμηλού κινδύνου ενώ για τα άτομα υψηλού κινδύνου θα πρέπει να γίνεται επικοινωνία με το θεράποντα γιατρό τους.

Κλείνουν γυμναστήρια, θέατρα, κινηματογράφοι και δικαστήρια

Το Υπουργείο Υγείας μόλις ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας των θεάτρων, των δικαστηρίων, των γυμναστηρίων, των κέντρων διασκέδασης, και των κινηματογράφων για 15 μέρες.