Μόλις τρεις μήνες μετά την αυτοκτονία του 14χρονου Νίκου Φιλίππου το bullying συνεχίζεται

Η αυτοκτονία του 14χρονου Νίκου Φιλίππου μας είχε συγκλονίσει πριν λίγους μήνες καθώς ο έφηβος αυτοκτόνησε μέσα στο σπίτι του στην Αργυρούπολη έχοντας πέσει θύμα bullying από συμμαθητές του. Όπως διαπιστώθηκε ο 14χρονος είχε υποστεί ανελέητο εκφοβισμό και ψυχολογική βία γεγονός που δεν μπορούσε να αντέξει.

Αν ζούσε ο Νίκος θα ήταν σημαιοφόρος στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

Ο 14χρονος μαθητής ήταν ένα χαρισματικό παιδί που αν όλα κυλούσαν ομαλά χθες, 28η Οκτωβρίου, θα παρέλαυνε ως σημαιοφόρος του σχολείου του. Τραγική ειρωνεία, το γεγονός ότι όπως μετέφερε και ο δημοσιογράφος της εκπομπής «Μαζί σου» του ΣΚΑΪ, Στρατής Λημνιός,  την περασμένη Παρασκευή στο σχολείο του αδικοχαμένου Νίκου έδωσε το παρών η μητέρα του για να παραλάβει το αριστείο και το βραβείο για τις εξαιρετικά υψηλές σχολικές επιδόσεις του αυτόχειρα παιδιού της. όπως δήλωσε ο δημοσιογράφος

«Η μητέρα του Νικόλα βρέθηκε εκεί για να παραλάβει το βραβείο και το αριστείο του παιδιού της ως πρωτεύσαντας μαθητής. Αρκέστηκε στο να πάρει μόνο μια ικανοποίηση… Ο Νικόλας ήταν από τους καλύτερους μαθητές του σχολείου του. Θα παρήλαυνε, θα ήταν σημαιοφόρος, γιατί είχε εξαιρετική απόδοση, 19 και 11/14. Δεν ήταν εκεί όμως…»

Η συγκλονιστική πρωτοβουλία του μπαμπά του 14χρονου Νίκου

Στην εκπομπή μίλησε και ο πατέρας του αδικοχαμένου Νίκου ο οποίος τοιχοκόλλησε στα σχολεία αφίσες του παιδιού τους, στέλνοντας το δικό του μήνυμα για το bullying γράφοντας “ΟΧΙ στο Ρατσισμό, ΟΧΙ στο Bullying, OXI στο Φασισμό, ΟΧΙ στην ομοφοβία”.

Ποιο ήταν το προφίλ του 14χρονου Νίκου Φιλίππου

Ο νεαρός περιγράφεται ως ένα ευαίσθητο παιδί που δεν ανοιγόταν εύκολα. Αυτά και άλλα χαρακτηριστικά του φαίνεται ότι κάποιοι τα εξέλαβαν ως αδυναμίες και του έκαναν συχνά λεκτικές επιθέσεις. Λόγω του κλειστού χαρακτήρα του, ο νεαρός δεν είχε ενημερώσει τους δασκάλους του για το bullying που δεχόταν, δηλώνει η κολλητή του φίλη. «Ήταν πολύ κλειστός χαρακτήρας αλλά και εξαιρετικός μαθητής και δεν έδινε δικαιώματα στους δασκάλους ή γενικότερα. Μάλιστα την Τρίτη θα έδινε ισπανικά» λέει χαρακτηριστικά.