Αρχική Αληθινές Ιστορίες Αληθινή ιστορία: Μωρό γεννήθηκε 4 χρόνια μετά το θάνατο των γονιών του - Πώς έγινε αυτό;

Αληθινή ιστορία: Μωρό γεννήθηκε 4 χρόνια μετά το θάνατο των γονιών του - Πώς έγινε αυτό;

Οι γονείς του πέθαναν το 2013, ύστερα από τροχαίο δυστύχημα. Τα έμβρυα όμως που είχαν καταψυχτεί, για να τα χρησιμοποιήσουν οι γονείς προκειμένου κάποια στιγμή να μπορέσουν να αποκτήσουν ένα παιδί με εξωσωματική γονιμοποίηση, λόγω προβλημάτων που είχαν στη σύλληψη, χρησίμευσαν 4 χρόνια μετά στους παππούδες, προκειμένου να μπορέσουν να κρατήσουν στην αγκαλιά τους το παιδί των αδικοχαμένων τους παιδιών.

Βέβαια, τα πράγματα δεν ήταν καθόλου απλά, αφού οι παππούδες χρειάστηκε να δώσουν μια μεγάλη δικαστική μάχη για να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν τα έμβρυα.

Το αγοράκι γεννήθηκε τον Δεκέμβριο μέσω παρένθετης μητέρας από το Λάος και η εφημερίδα The Beijing News ήταν η πρώτη που αναφέρθηκε σε αυτή την υπόθεση. Η εφημερίδα εξήγησε πως η έλλειψη προηγούμενου για μια τέτοια περίπτωση ανάγκασε τους γονείς του αποθανόντος ζευγαριού να περάσουν από έναν μεγάλο δικαστικό αγώνα προτού μπορέσουν να προχωρήσουν στην παρένθετη κύηση.

Η δοκιμασία και ο αγώνας των παππούδων

Η παρένθετη μητρότητα στην Κίνα είναι παράνομη. Με αυτό το δεδομένο, συν το γεγονός ότι δεν υπήρχε παρόμοια περίπτωση στο παρελθόν στη χώρα, οι παππούδες δεν ήξεραν αν μπορούσαν να κληρονομήσουν τα κατεψυγμένα έμβρυα των παιδιών τους.

Μετά από σκληρό δικαστικό αγώνα τους δόθηκαν τα έμβρυα, αλλά τότε προέκυψε ένα άλλο πρόβλημα. Τα έμβρυα θα μπορούσαν να ληφθούν από το νοσοκομείο μόνο εάν υπήρχε απόδειξη πως ένα άλλο νοσοκομείο θα τα αποθήκευε. Ωστόσο, δεδομένης της νομικής αβεβαιότητα ήταν δύσκολο να βρεθεί ένας άλλος ιατρικός φορέας στην Κίνα, πρόθυμος να εμπλακεί. Και με παράνομη την παρένθετη μητρότητα στην Κίνα, η μόνη ρεαλιστική επιλογή ήταν να ψάξουν σε μια άλλη χώρα.

Τελικά, οι μελλοντικοί παππούδες συνεργάστηκαν με μια εταιρεία παροχής παρένθετων γυναικών καιταξίδεψαν μέχρι το Λάος, όπου η παρένθετη μητρότητα είναι νόμιμη.

Καθώς καμία αεροπορική εταιρεία δεν ήταν διατεθειμένη να δεχθεί ένα μπουκάλι υγρού αζώτου με το περιεχόμενο αυτό, το πολύτιμο φορτίο έπρεπε να μεταφερθεί με αυτοκίνητο.

Στο Λάος, το έμβρυο εμφυτεύτηκε στη μήτρα της παρένθετης μητέρας και το Δεκέμβριο γεννήθηκε το αγόρι.

Η ιθαγένεια του μωρού, που πήρε το όνομα Τιαντιάν, ήταν ένα άλλο πρόβλημα και έτσι δεν γεννήθηκε στο Λάος αλλά στην Κίνα.

Τέλος, χωρίς να υπάρχουν γονείς για να αποδείξουν την πατρότητα, και οι τέσσερις παππούδες έπρεπε να δώσουν αίμα και να κάνουν εξετάσεις DNA για να αποδείξουν ότι όντως το μωρό ήταν εγγονός τους και πως και οι δύο γονείς του ήταν Κινέζοι. Παρ' όλα αυτά, τέλος καλό, όλα καλό και ευχόμαστε οι παππούδες να το αναθρέψουν με τρόπο που οι γονείς του θα είναι περήφανοι βλέποντάς το από εκεί που είναι.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.