Μοσχάρι στη σχάρα με πράσινη πικάντικη σάλτσα, μια νόστιμη συνταγή!

Θέλετε να γευτείτε ένα ζουμερό κρέας στη σχάρα με πράσινη πικάντικη σάλτσα;

Γρήγορα στην κουζίνα!

Για 4 μερίδες θα χρειαστείτε:

  • 1 φλιτζάνι φρέσκο ​​μαϊντανό, χοντροκομμένο
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο ​​κόλιαντρο, χοντροκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
  • 1 κουταλάκι κύμινο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • μια πρέζα αλάτι
  • μια πρέζα μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας γλυκιά πάπρικα
  • 1 κουταλιά της σούπας κύμινο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι
  • 1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ελαιόλαδο
  • μπριζόλες κομμένες ή ολόκληρο κομμάτι, περίπου 1 – 1 1/2 κιλά
  • σπόρους ροδιού, προαιρετικά

Ας ξεκινήσουμε!

  1. Προθερμάνετε σχάρα ή το φούρνο σας.
  2. Στο μίξερ, προσθέστε το μαϊντανό, το κόλιαντρο, το σκόρδο και το κύμινο μέχρι να πολτοποιηθούν. Προσθέστε μια πρέζα αλάτι και μαύρο πιπέρι, το ξύδι και λίγο ελαιόλαδο μέχρι να γίνει το μείγμα λείο. Αφήστε τα στην άκρη.
  3. Σε ένα μικρό μπολ, αναμίξετε μαζί την πάπρικα, το κύμινο, το σκόρδο σε σκόνη, τη σκόνη τσίλι, το μαύρο πιπέρι και το αλάτι. Έτοιμο το μείγμα μπαχαρικών.
  4. Αλείψτε με λίγο ελαιόλαδο το κρέας ή τις μπριζόλες  και ρίξτε επάνω τους το μείγμα μπαχαρικών. Ψήστε τα.
  5. Στη συνέχεια κόψτε σε λεπτές φέτες και σερβίρετε με τη σάλτσα και τους σπόρους ροδιού.

Καλή όρεξη!