«Μου έλειψε το εγγονάκι μου»: Τι απάντησε ο πρωθυπουργός στην γιαγιά Σπυριδούλα

Κάλεσμα στους πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας που έως σήμερα επιλέγουν να μην εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού να ξεπεράσουν τις επιφυλάξεις τους και να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους απηύθυνε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώνοντας τη φωνή του με επτά εμβολιασμένους πολίτες 64 έως 93 ετών οι οποίοι τον επισκέφθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Θέλω κυρίως να ακουστεί η δική σας φωνή για να μπορέσουμε να πείσουμε συμπολίτες μας, πιο ηλικιωμένους, που δεν έχουν πάρει ακόμα την απόφαση να εμβολιαστούν, ότι πρέπει να το κάνουν. Διότι σήμερα έχουμε εμβόλια διαθέσιμα για συμπολίτες μας μεγαλύτερης ηλικίας, που δεν έχουν εμβολιαστεί, και πρέπει να τους πείσουμε, να τους πείσετε, να με βοηθήσετε να τους πείσουμε, ότι πρέπει να πάνε να εμβολιαστούν», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

«Μου έλειψε το εγγονάκι μου»

Το συγκινητικό στιγμιότυπο της συνάντησης ήταν τα λόγια της 64χρονης κας Σταυρούλα όταν τη ρώτησε ο πρωθυπουργός  «Τι σας έλειψε περισσότερο αυτόν τον χρόνο του κορονοϊού; Τι στερηθήκατε περισσότερο;».

Η κα Σταυρούλα απάντησε «Την έξοδο. Όλο τον καιρό είμαι μέσα. Επειδή και η κόρη μου έχει αποκτήσει ένα μωράκι».

«Η πρώτη αγκαλιά που θα κάνετε ποια θα είναι;» συνέχισε ο Πρωθυπουργός για να λάβει την απάντηση ότι αυτό που της έλειψε περισσότερο ήταν το εγγονάκι της που γεννήθηκε μέσα στην πανδημία.

«Δεν υπάρχει κανείς λόγος, κάποιος να μην εμβολιαστεί. Κάνεις. Διότι ξέρουμε πια ότι τα εμβόλια είναι και ασφαλή και αποτελεσματικά και σας δίνουν και εσάς -παρά τα μέτρα- τη δυνατότητα και την άνεση να αισθανθείτε καλύτερα», ανέφερε ο Πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι αυτή η ασφάλεια αφορά όλες τις πτυχές της καθημερινότητας, όπως η επίσκεψη στο μαγαζί της γειτονιάς. «Το κάνετε με τη μάσκα σας, πάντα, αλλά με άλλη ασφάλεια σε σχέση με το να μην ήσασταν εμβολιασμένοι», είπε.

Θεοδωρίδου: Όχι ακόμη τα παιδιά με τον παππού και τη γιαγιά ακόμη κι αν είναι εμβολιασμένοι

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το ίδιο θέμα η διαπιστευμένη συντάκτρια του Ιnfokids.gr είχε υποβάλει ερώτημα και στην κα Θεοδωρίδου στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης για τον ιό. Ειδικότερα η ερώτηση του Infokids.gr ήταν “Δεδομένου ότι ο εμβολιασμός των ηλικιωμένων προχωρά ικανοποιητικά, πολλοί γονείς ρωτούν αν μπορούν οι παππούδες που έχουν εμβολιαστεί να είναι ξανά μαζί με τα εγγόνια τους περισσότερες ώρες την ημέρα πλέον χωρίς να υπάρχει κάποιος κίνδυνος”

H κα Θεοδωρίδου απάντησε: «καταλαβαίνω τον καημό των μαμάδων που θέλουν τα εγγόνια να βρουν τη ζεστή αγκαλιά του παππού και της γιαγιάς, αλλά θα πρέπει να κάνουν λίγο υπομονή ακόμη. Τα μέτρα δεν έχουν αλλάξει, δηλαδή και η τήρηση των αποστάσεων και οι μάσκες, διότι τα παιδιά μπορεί να μεταφέρουν τον ιό και ακόμη κι αν είναι εμβολιασμένοι ο παππούς και η γιαγιά, είτε αν δεν έχουν ανοσολογικά απαντήσει σωστά, είτε το φορτίο που φέρουν τα παιδιά να είναι πολύ, μπορεί να νοσήσουν, έστω και ασυμπτωματικά. Επομένως λίγο υπομονή ακόμη»