Ν. Κεραμέως: «Θα κλείνουν σχολεία εφόσον έχουμε επιβεβαιωμένα κρούσματα»

Με αφορμή το επίμονο αίτημα πολλών γονιών να κλείσουν άμεσα τα σχολεία λόγω κορονοϊού, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε  τηλεοπτική της συνέντευξη το πρωί στην ΕΡΤ δήλωσε ότι  «Θα προχωράμε σε κλεισίματα σχολείων όσο έχουμε επιβεβαιωμένα κρούσματα και έχουμε μαθητές που επιστρέφουν από πληττόμενες περιοχές. Αυτή είναι η γραμμή. Οι ειδικοί έχουν όλα τα δεδομένα και μπορούν να εκτιμήσουν πιο μέτρο είναι το πιο πρόσφορο».

Γιατί δεν έχουν κλείσει όλα τα σχολεία

Ειδικότερα, η κα Κεραμέως ερωτηθείσα  για το μη καθολικών κλείσιμο των σχολείων δήλωσε  «Σε ό,τι αφορά στη λειτουργία των σχολείων ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των ειδικών. Δεν είμαι λοιμωξιολόγος. Συνεργαζόμαστε πολύ στενά και καθημερινά και ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες. Όποιο μέτρο θεωρούν ότι είναι πιο πρόσφορο το ακολουθούμε κατά περίπτωση». «Θα προχωράμε σε κλεισίματα σχολείων όσο έχουμε επιβεβαιωμένα κρούσματα και έχουμε μαθητές που επιστρέφουν από πληττόμενες περιοχές.

Σε ποια περίπτωση θα αποφασιστεί λουκέτο σε ολα τα σχολεία

Για τυχόν καθολικό λουκέτο στα σχολεία είπε ότι «αν ο ΕΟΔΥ μας συστήσει να κλείσουμε και άλλα σχολεία, θα το κάνουμε. Είμαστε σε απόλυτη επιφυλακή και έχουμε εκπονήσει όλα τα σχέδια για να καλυφθεί η εκπαιδευτική ύλη για τα σχολεία που έχει ήδη ανασταλεί η λειτουργία τους»

Τι θα γίνει με τα σχολεία που ήδη έχουν κλείσει και την κάλυψη της αναγκαίας διδακτέας ύλης

Αναφορικά με την κάλυψη της ύλης για όσα σχολεία που έχουν ήδη κλείσει ή πρόκειται να κλείσουν έως 14 ημέρες, η κ. Κεραμέως είπε ότι γι΄ αυτά τα σχολεία ήδη έχει εκπονηθεί σχέδιο για κάλυψη της ύλης, το οποίο θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες. «Εάν πάμε σε πιο γενικευμένη αναστολή λειτουργίας και εκεί το υπουργείο Παιδείας έχει πλήρη σχέδια, ανάλογα με τη διάρκεια διακοπής λειτουργίας του σχολείου» πρόσθεσε.