Νέα γεννητούρια! Γυναίκα με κορωνοϊό γέννησε στο Αττικόν

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Αρνητικό για κορωνοϊό το αποτέλεσμα του εργαστηριακού ελέγχου στο αγοράκι που γεννήθηκε σήμερα από γυναίκα θετική στον COVID-19.

Mια έγκυος που έχει διαγνωστεί θετική στον κορωνοϊό, έφερε σήμερα στον κόσμο το μωράκι της στη Γ’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο “ΑΤΤΙΚΟΝ”.

Οι λεπτομέρειες του τοκετού

Η γυναίκα είχε συμπτωματολογία με βήχα και δεκατική πυρετική κίνηση και βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό. Της συστήθηκε να μεταβεί στο Αττικό Νοσοκομείο για την περάτωση του τοκετού.Στην καισαρική τομή συμμετείχαν η καθηγήτρια-διευθύντρια κυρία Καλανταρίδου και ο γυναικολόγος κ. Μπούτας, η αναισθησιολόγος κ. Αλεβίζου, ο νεογνολόγος κ. Αδαμόπουλος και η προϊσταμένη της αίθουσας τοκετών κ. Αλεξίου.

Καλά στην υγεία τους μαμά και μωρό

Η μητέρα και το αγοράκι, βάρους γέννησης 3450 γραμμαρίων, είναι σε άριστη κατάσταση. Η μητέρα θα μεταφερθεί σε θάλαμο αρνητικής πίεσης και το νεογνό μεταφέρθηκε στη μονάδα προώρων νεογνών για παρακολούθηση.

Υπενθυμίζεται ότι στις 18 Μαρτίου γεννήθηκε στο Νοσοκομείο Αττικόν το πρώτο μωρό από μητέρα θετική στον κορωνοϊό.

Μπορείτε να διαβάσετε πώς η Δρ. Σοφία Καλανταρίδου, Διευθύντρια της Γ’ Πανεπιστημιακής Μαιευτικής Κλινικής στο Αττικό Νοσοκομείο, η οποία παρακολούθησε όλη την διαδικασία του τοκετού που έλαβε χώρα με καισαρική τομή περιέγραψε αποκλειστικά στο Infokids.gr όλα όσα συνέβησαν στην πρώτη γέννα πατώντας εδώ