Νέα πτώση σοβάδων σε σχολείο της Αθήνας – Οι γονείς ξεσπούν και καταγγέλουν για να μην θρηνήσουμε θύματα

Για ακόμη μια σχολική χρονιά τα κτιριακά προβλήματα των σχολείων αποτελούν βραχνά για την ανεμπόδιστη λειτουργία των σχολικών μονάδων καθώς ανά την Ελλάδα πολλά κτίρια εκπέμπουν SOS και αποτελούν κίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα μαθητών αλλά και εκπαιδευτικών. Δυστυχώς εν έτει 2023 πολλά σχολεία φιλοξενούνται σε ακατάλληλα σχολικά κτίρια, με αμφιβόλου αξιοπιστίας στατικότητα ενώ δεν λείπουν και τα περιστατικά πτώσης σοβάδων. 

Γονείς 36ου ΔΣ Αθηνών: Τι περιμένει τελικά ο δήμος; Περιμένει πότε θα πάρει κάποιον/α το ασθενοφόρο;

Με ανακοίνωση και φωτογραφικό υλικό οι γονείς του 36ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών καταγγέλουν ότι νέο περιστατικό πτώσης σοβάδων σημειώθηκε στο σχολείο τους εν ώρα λιτουργίας χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί μαθητής ή εκπαιδευτικός. Μάλιστα, όπως τονίζεται “ Στο ίδιο σχολείο παλαιότερα είχε σημειωθεί και πτώση μπαλκονιού…”

Η ανακοίνωση των γονιών του 36ου ΔΣ Αθηνών

Επανάληψη του ίδιου σκηνικού για άλλη μια φορά. Σοβάδες έπεσαν στο εσωτερικό του 36ου δημοτικού σχολείου Αθηνών εν ώρα λειτουργίας του σχολείου.

Τραγικές καταστάσεις. Αιτήματα, φωτογραφίες, συναντήσεις, ενημέρωση όλων των αρμόδιων υπηρεσιών και φορέων και δουλειά καμία. Εμπαιγμός από όλους τους αρμόδιους.

Τελευταία φορά που ενημερώθηκε η διεύθυνση κτιριακών υποδομών ήταν την προηγούμενη εβδομάδα. Η απάντηση εμπεριείχε τουλάχιστον θράσος, αφού για πολλοστή φορά λάβαμε copy paste τα ονόματα όσων είναι υπεύθυνοι για το κτίριο. Δουλειά καμία! 

Τι περιμένει τελικά ο δήμος; Περιμένει πότε θα πάρει κάποιον/α το ασθενοφόρο;

Αυτή τη φορά έπεσαν σοβάδες χωρίς να χτυπήσουν τα παιδιά, οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό καθαριότητας. Είμαστε και πάλι τυχεροί.

Όπως τυχεροί ήμασταν όταν έπεσε κομμάτι του μπαλκονιού, τυχεροί ήμασταν όταν πλημμύρισε το σχολείο, τυχεροί είμαστε όταν τα παράθυρα στηρίζονται με μολύβια, τυχεροί είμαστε που οι ξύλινες πόρτες δεν έχουν ακόμα πέσει ενώ λόγω παλαιότητας δεν υπάρχουν καν ανταλλακτικά να επισκευαστούν, τυχεροί είμαστε που ζούμε τελικά;;;;;;

Πρόκειται πια για εγκληματική αμέλεια

Απαιτούμε την άμεση συνολική επισκευή του σχολείου.

Διαβάστε επίσης:

Oι «Νεφέλες» του Αριστοφάνη διασκευάζονται στο σήμερα και υποδέχονται τους μικρούς θεατές κάθε Κυριακή στο Θέατρο Μπέλλος

«Πες το Ψέματα..»: Ένα ζωντανό μουσικοθεατρικό παραμύθι που υμνεί την αλήθεια ζωντανεύει στο Θέατρο Μπέλλος (από 4/11)

Απολαμβάνουμε αγαπημένες ταινίες της Disney στο 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας (από 28/9)