Νεκρό βρέφος στην Πάτρα: Τι έδειξε το ιατροδικαστικό πόρισμα – Η μάνα δεν έχει καταλάβει ότι το σκότωσε

Ολοκληρώθηκε η νεκροψία – νεκροτομή στο μόλις 3 ημερών νεογέννητο κοριτσάκι που εγκαταλείφθηκε από τη μητέρα του σε παραλία της Πάτρας και έχασε τη ζωή του.

Τι έδειξε το πόρισμα του ιατροδικαστή

«Πνιγμός εντός θαλασσίου ύδατος» είναι η αιτία θανάτου του βρέφους σύμφωνα με την ιατροδικαστή, Αγγελική Τσίόλα.   Όσον αφορά στον χρόνο που επήλθε ο θάνατος, αλλά και κάτω από ποιες ακριβώς συνθήκες, αυτό αναμένεται να προκύψει, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας.

Δικηγόρος μάνας: «Δεν έχει καταλάβει ότι το σκότωσε»

Νωρίτερα ο συνήγορος υπεράσπισης της 27χρονης, Γιάννης Αποστολόπουλος, έκανε λόγο για «κλασική περίπτωση επιλόχειας κατάθλιψης».

Ο κ. Αποστολόπουλος ανέφερε πως  η πελάτισσά του δεν έχει συνειδητοποιήσει την πράξη της , ενώ σημείωσε πως είναι αναγκαίο να εξεταστεί και από ψυχολόγους προκειμένου να απαντηθούν τα εύλογα ερωτήματα όλων να τύχουν κάποιας σοβαρής απάντησης.

Ως προς το γιατί έφτασε στη συγκεκριμένη πράξη ο κ. Αποστολόπουλος ανέφερε πως δεν υπάρχει ειρμός στο λόγο της και μέχρι στιγμής δεν έχει βγάλει κάποια άκρη από τα λεγόμενά της και το πως βρέθηκε εκεί που βρέθηκε.

Το προφίλ της μητέρας

Το παιδί- είπε ο κ. Αποστολόπουλος – είναι εκτός γάμου και προϊόν μίας σχέσης που δεν είχε τη συγκατάθεση της οικογένειας , ενώ το οικογενειακό περιβάλλον δεν γνώριζε καν την εγκυμοσύνη.

Ο ίδιος ανέφερε ότι όταν την ρώτησε γιατί δεν άφησε το παιδί κάπου, αντί να το πετάξει στη θάλασσα, εκείνη δεν του απάντησε αλλά τον κοίταξε με ένα απλανές βλέμμα. Πρόσθεσε, πάντως, ότι γενικά δεν αντιμετώπιζε ιδιαίτερα προβλήματα.

Ποινική Δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως στην 27χρονη μάνα

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως ασκήθηκε πριν λίγο στην 27χρονη μητέρα. Mετά από αίτημα του δικηγόρου της Γ. Αποστολόπουλου ζήτησε και πήρε τριήμερη προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί και προκειμένου να διαταχθεί ιατρική πραγματογνωμοσύνη , καθώς ισχυρίζεται πως δεν πρόκειται για ανθρωποκτονία αλλά για το ειδικό ποινικό αδίκημα της παιδοκτονίας.