Γιατί “εξαφάνισε” την 7χρονη Βαλεντίν ο πατέρας της; Όλο το παρασκήνιο της υπόθεσης – Ο ρόλος της μαμάς

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση “εξαφάνισης” και ανέρευσης μετά από σχεδόν 2 μήνες της 7χρονης Βαλεντίν.

Πώς η 7χρονη Βαλεντίν “εξαφανίστηκε”

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star.gr o πατέρας έχει υποπέσει σε πολλές αντιφάσεις, έχει πει αρκετά ψέματα και οι αξιωματικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, συνεχίζουν τις έρευνες θέλοντας να ρίξουν φως στα σκοτεινά σημεία της υπόθεσης αυτής.

Αρχικά ο πατέρας του παιδιού είχε πει στους αστυνομικούς πως η μητέρα της 7χρονης (Τζέσικα) ήταν νεκρή και το παιδί γεννήθηκε στο Κονγκό, εκτός γάμου.

Μετά όμως “έσπασε” και αποκάλυψε πως έχασε τα ίχνη της γυναίκας και πίστευε ότι είτε έχει αυτοκτονήσει, είτε την έχουν σκοτώσει. Όταν ήρθε στην Ελλάδα από το Κονγκό, έμαθε μέσω συγγενικών προσώπων της συγκεκριμένης γυναίκας ότι είναι ζωντανή.

«Έμαθα ότι η γυναίκα μου ζει και αποφάσισα το Μάρτιο του 19 να ταξιδέψω στη Γαλλία για να τη συναντήσω. Το σχέδιο για τη διαφυγή του παιδιού ήταν δικό μου. Δεν μπορούσα να μεγαλώσω μόνος μου ένα κοριτσάκι» φέρεται να ανέφερε ο πατέρας.

Έκανε το ταξίδι και συναντήθηκε με την μητέρα του παιδιού (Τζέσικα) όπου το πρότεινε να έρθει το παιδί εκεί και να μείνει στο σπίτι μιας από τις αδερφές της.

Η επίμαχη μέρα της εξαφάνισης

Τελικά στις 18 Δεκεμβρίου η μητέρα της 7χρονης, Τζέσικα) έφθασε στην Αθήνα έχοντας μαζί της το διαβατήριο της μικρής της κόρης της αδερφής της (Ζανέτ) που μοιάζει με τη Βαλεντίν. Το ταξίδι είχε προγραμματιστεί για τις 20 Δεκεμβρίου με προορισμό την Νορβηγία. Τελικά, ο πατέρας, η Βαλεντίν και η Τζέσικα  έκαναν μία βόλτα στο Σύνταγμα και στη συνέχεια με λεωφορείο μετέβησαν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας η Τζέσικα επικοινώνησε με τον πατέρα και του είπε ότι έχασαν την πτήση, αλλά έκλεισε εισιτήρια για το Παρίσι. Τελικά το απόγευμα της 21ης Δεκεμβρίου, μία μέρα αργότερα, του τηλεφώνησε ξανά και τον ενημέρωσε ότι με τη Βαλεντίν έφτασαν στη Γαλλία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star.gr, το κορίτσι μεταφέρθηκε στο σπίτι της αδερφής της Τζέσικα και σύμφωνα με πληροφορίες δήλωνε στον πατέρα της ότι περνά όμορφα με τα ξαδέρφια της. Τρεις μέρες αργότερα, ο πατέρας πήγε στο αστυνομικό τμήμα Παγκρατίου και δήλωσε την εξαφάνιση της Βαλεντίν.

Ο πατέρας προετοίμαζε και το δικό σχέδιο φυγής

Από τις έρευνες διαπιστώθηκε πως ο πατέρας όλο αυτό το διάστημα που γίνονταν οι έρευνες προετοίμαζε και τη δική του διαφυγή. Αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες σε δύο σπίτια στο κέντρο, όπου είχε πάει ο πατέρας. Εκεί βρήκαν ένα πλαστό ισπανικό διαβατήριο με τα στοιχεία του πατέρα κι ένα εισιτήριο για Γαλλία στο όνομα του πατέρα με ημερομηνία 12/2/2020.

Πώς εμφανίστηκε η γυναίκα που λέει ότι είναι η μητέρα της

Το απόγευμα της Τετάρτης, εμφανίστηκε στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Παρίσι ένας άνδρας, ο οποίος είπε πως είναι δικηγόρος και εκπροσωπεί τη μητέρα της Βαλεντίν. Αμέσως ειδοποιήθηκε το αστυνομικό τμήμα του Saint Etienne κοντά στη Λυών, όπου διαμένει το παιδί.

Βιολογική μητέρα η γυναίκα που εμφανίστηκε, λένε οι γαλλικές Αρχές

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του cnn.gr, οι γαλλικές αρχές έστειλαν πριν από λίγο επίσημη ενημέρωση στις ελληνικές αρχές για τα αποτελέσματα της ερευνάς τους σχετικά με την εξέταση της γυναίκας και όπως αναφέρουν, από την έρευνα και τις συνεντεύξεις που έκαναν και στη γυναίκα αλλά και στο παιδί, διαπίστωσαν ότι πρόκειται πράγματι για μητέρα και κόρη.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η μικρή Βαλεντίν απάντησε σε ερωτήσεις για το πώς έφτασε στη Γαλλία, ενώ μετά από αυτή την εξέλιξη η μητέρα ζήτησε να μην κοινοποιηθεί πουθενά η διεύθυνση κατοικίας της.
Στο έγγραφό τους οι Γάλλοι κάνουν ειδική αναφορά στην ψυχολογική κατάσταση του παιδιού, αναφέροντας ότι είναι πολύ χαρούμενο, ευτυχισμένο και υγιές.
Όπως μάλιστα αναφέρουν, η γυναίκα είναι στη Γαλλία από το 2015, μιλά και γράφει άπταιστα γαλλικά, ενώ έχει ξεκινήσει και τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να γραφτεί το παιδί σε γαλλικό σχολείο.
Σύμφωνα μάλιστα με τους Γάλλους, το παιδί βρίσκεται σε οικογενειακό περιβάλλον συνεπώς δεν χρειάζεται να επιληφθούν οι υπηρεσίες πρόνοιας της Γαλλίας.  Αν οι ελληνικές αρχές επιμείνουν στο θέμα του DNA αυτό θα πρέπει να γίνει μέσω της δικαστικής συνδρομής, με τον αναμενόμενο χρόνο που απαιτείται για το σύνολο της διαδικασίας σε αυτές τις περιπτώσεις να ανέρχεται σε τέσσερις έως έξι μήνες.