“Νιώθω όμορφα όταν η δασκάλα μου…μου προσφέρει θετική ενέργεια”: Η συγκινητική απάντηση μιας μαθήτριας

"Νιώθω όμορφα όταν η δασκάλα μου...μου προσφέρει θετική ενέργεια": Η απάντηση μιας μαθήτριας που έγινε viral

Διανύουμε τις πρώτες μέρες της νέας σχολικής χρονιάς και στις τάξεις όλης της χώρας, μαθητές και δάσκαλοι συστήνονται και μαθαίνουν ο ένας τον άλλον μέσα από ασκήσεις και δραστηριότητες γνωριμίας.

H σχέση δασκάλου και μαθητή είναι μοναδική και συνάμα πολύτιμη καθώς ο ένας καθοδηγεί τον άλλον με τον τρόπο του και εισπράττει ουσιαστικά μαθήματα ζωής μέσα από την καθημερινή επαφή. Οι τελευταίες δύο σχολικές χρονιές όπου σημαδεύτηκαν από την παύση της δια ζώσης διδασκαλίας για μεγάλο χρονικό διάστημα και την εδραίωση της τηλεκπαίδευσης έφεραν στο προσκήνιο τη σημασία της αληθινής σχέσης δασκάλου και μαθητή.

Αλιεύσαμε στη σελίδα της δασκάλας Ιωάννας Ρίννη  τις απαντήσεις μια μαθήτριας της στο φυλλάδιο που μοίρασε μέσα στην τάξη για τις πρώτες μέρες μαθημάτων.  Η απάντηση που μας έκανε να χαμογελάσουμε και να χειροκροτήσουμε την αξιόλογη παρουσία της δασκάλας στην τάξη είναι η ατάκα της μικρής μαθήτριας “Νιώθω όμορφα όταν η δασκάλα μου… ΜΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ! Στεναχωριέμαι πολύ όταν η δασκάλα μου… ΕΙΝΑΙ ΛΥΠΗΜΕΝΗ!”.

Με λίγες μόλις λεξούλες και την παιδική της αθωότητα η μαθήτρια καταφέρνει να αποδώσει την δυνατή σχέση που έχει με τη δασκάλα της. Όπως εύστοχα επισημαίνει και η δασκάλα “Όταν η μαθήτρια λυτρώνει τη δασκάλα, Όταν τα παιδιά αποκτούν ενσυναίσθηση! Όταν δίνεις μικρά δωράκια κ παίρνεις πίσω μαθήματα ψυχής!!!

Υπάρχει καλύτερη επιβράβευση για έναν δάσκαλο από τα λόγια ενθάρρυνσης και αγάπης των ίδιων του των μαθητών;

Διαβάστε επίσης:

Μαμά, δεν μπορώ να το μάθω – Έξυπνα tips για να μάθουν τα παιδιά το μάθημά τους απ΄έξω

Αρκαδία: Πόνος και θλίψη στο τελευταίο “αντίο” του 15χρονου Ηλία – Οι δηλώσεις του αδερφού του

Self test για το σχολείο: Τα 7 SOS για να μην βρεθούν εκτός τάξης οι μαθητές

Η ψυχή ενός παιδιού έχει μεγαλύτερη αξία από κάθε βαθμό. Η επίδοση θα έρθει αλλά η ψυχή δεν ξεμαυρίζει