Νοσοκόμα και πολύτεκνη μητέρα πέθανε από κορωνοϊό αφού γέννησε διασωληνωμένη το 5ο παιδί της

Νοσοκόμα και πολύτεκνη μητέρα πέθανε από κορωνοϊό αφού γέννησε διασωληνωμένη το 5ο παιδί της

Μία νοσοκόμα πρώτων βοηθειών σε νοσοκομείο της Καλιφόρνια, η οποία μολύνθηκε με Covid-19 ενώ ήταν έγκυος στο 5ο παιδί της πέθανε την περασμένη εβδομάδα, αφήνοντας πίσω της 5 παιδιά και τον άνδρα της, ο οποίος νοσηλεύεται, καθώς έχει μολυνθεί και εκείνος από τον ιό.

Η Davy Macias, η οποία φρόντιζε ασθενείς με Covid-19 σε όλη την διάρκεια της πανδημίας, δεν είχε εμβολιαστεί κατά του ιού.

Αυτή τη στιγμή μια καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων έχει στηθεί από την οικογένεια της άτυχης γυναίκας, η οποία ήταν 7 μηνών έγκυος όταν κόλλησε την δυνητικά θανατηφόρα νόσο. Το μωρό της γεννήθηκε αφού η ίδια διασωληνώθηκε και δεν κατάφερε ποτέ να το γνωρίσει.

“Η μητέρα μου και εγώ καταφέραμε να την δούμε μία τελευταία φορά στο νεκροκρέβατό της. Η εικόνα της θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό μου”, είπε στην αμερικανική τηλεόραση η αδερφή της γυναίκας. Και πρόσθεσε: “Άγγιξε τις ζωές όλων μας. Φρόντιζε με αγάπη τους ασθενείς της και τα μωρά της. Ήταν μια σπουδαία γυναίκα.” Το μεγαλύτερο παιδί του ζευγαριού είναι 7 ετών.

Σύμφωνα με στοιχεία του Guardian περισσότεροι από 3.600 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας έχουν πεθάνει στις ΗΠΑ κατά τον πρώτο χρόνο της πανδημίας.

Μέχρι στιγμής μόλις το 52% των Αμερικανών έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά του ιού.

Πηγή: people.com

Διαβάστε ακόμα:

Σκέψεις να γίνονται τα self test των μαθητών στα σχολεία – Ποια άλλα μέτρα συζητώνται

Κρήτη: Στο νοσοκομείο νεογνό 28 ημερών με κορωνοϊό

Ξεκινά το 49ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο