Ντροπή! Η Γαύδος και το Καστελόριζο απουσιάζουν εντελώς από τους χάρτες στα βιβλία Ιστορίας

Κι όμως, η Γαύδος και το Καστελόριζο απουσιάζουν ηχηρά από τους χάρτες στα βιβλία της Ιστορίας γεγονός που είναι όχι μόνο καταδικαστέο αλλά και ντροπιαστικό.

Με δελτίο τύπου που εξέδωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος,  ζητά από τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου να παρέμβει άμεσα ώστε αυτό να αλλάξει. Ο Βουλευτής των ΑΝΕΛ χαρακτηρίζει «αδιανόητο» αυτό που συμβαίνει με τους χάρτες στα σχολικά βιβλία,και το χαρακτηρίζει προσβολή προς τους «Ακρίτες» αναφέρει το Newsit.gr.

Συγκεκριμένα, σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε αναφέρει πως «είναι αδιανόητο την ώρα που ζητάμε τη διόρθωση των σχολικών βιβλίων της Αλβανίας και των Σκοπίων προκειμένου να επανατυπωθούν χάρτες που εμφάνιζαν ελληνικές περιοχές ως κομμάτι των συνόρων τους, με τα σύνορα τους να εκτείνονται μέχρι την Ήπειρο και την Πρέβεζα, εμείς οι ίδιοι να δίνουμε βιβλία σε μαθητές του δημοτικού που εμφανίζουν το χάρτη της Ελλάδας ελλιπή»

Καλεί τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Γαβρόγλου «να κινηθεί άμεσα ώστε να σταματήσει αυτός ο χάρτης να προσβάλει τους Ακρίτες μας…» σημειώνοντας ότι μπορεί να υπήρξε η σχετική πρόσφατη Υπουργική Απόφαση κ. Γαβρόγλου που ζητούσε να διορθωθεί ο χάρτης που εμφανίζει την Ελλάδα χωρίς τη Γαύδο και το Καστελόριζο στο βιβλίο «Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή» της έκτης δημοτικού, αλλά θα πρέπει να αναρωτηθούμε και «για πόσα χρόνια εμφανίζεται αυτός ο λάθος χάρτης!»

Ο κ. Δημήτρης Καμμένος σημειώνει ότι τέτοια λάθη είναι «βούτυρο στο ψωμί στις αλυτρωτικές διαθέσεις των γειτόνων μας» που τους παρέχεται «μέσα από τα σχολικά βιβλία που διδάσκονται τα παιδιά μας…»