Ο Δ. Αγίου Δημητρίου βρήκε τον πιο έξυπνο τρόπο για να μείνει ο ιος μακριά από τις τάξεις των Νηπιαγωγείων

Η πανδημία μας έχει αναγκάσει να αναδιαμορφώσουμε τη ζωή μας σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του ιού και να μην νοσήσουμε.

Αντισηπτικό, μάσκα, μαντηλάκια και μια σειρά αξεσουάρ που μέχρι πρότινος αγνοούσαμε αποτελούν πλέον είδη πρώτης ανάγκης και δεν λείπουν από κανένα σπίτι.

Με την επαναλειτουργία των σχολείων πολλοί Δήμοι αναλαμβάνουν μια σειρά δράσεων προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων και να μην καταγραφεί αύξηση των κρουσμάτων.

Μετά τις συσκευές καθαρισμού του εσωτερικού αέρα που είδαμε σε δημόσια Νηπιαγωγεία αρκετών Δήμων, μάθαμε για την πρωτοβουλία του Δήμου Αγίου Δημητρίου που εξόπλισε όλα τα Νηπιαγωγεία της αρμοδιότητάς του με ειδικά σταντ παροχής αντισηπτικού για τους μικρούς μαθητές καθώς και χαλάκια απολύμανσης των παπουτσιών.

Πρόκειται για ένα προληπτικό μέτρο που θα κρατήσει τον ιό μακριά από τις τάξεις των λιλιπούτειων μαθητών καθώς μπαίνοντας και βγαίνοντας κάθε παιδί αλλά και γονιός θα σκουπίζει τα παπούτσια του στο εμποτισμένο με αντισηπτικό χαλάκι ώστε να εξολοθρεύονται όλα τα μικρόβια.

Προστατεύει από ιούς καθώς και σπόρους που επικάθονται στην κολλώδη επιφάνεια προσφέροντας την ασφάλεια που χρειάζεται.

Οι νέες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, στις οποίες καλούνται να προσαρμοστούν και εντός σχολείου οι μαθητές είναι ομολογουμένως πρωτόγνωρες οπότε η ύπαρξη αυτού του gadget στα σχολεία του Δήμου είναι μια πρωτοβουλία που αξίζει τόσο συγχαρητηρίων όσο και ανέρευσης μιμητών.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του Δήμου “Αντιμικροβιακά πατάκια προκειμένου να καθαρίζουν τα παπούτσια τους εκπαιδευτικοί, παιδιά και γονείς, τοποθέτησε ο Δήμος μας αυτές τις μέρες. Με αυτό το προληπτικό μέτρο, ως επισπρόσθετο όλων των υπόλοιπων μέτρων υγιεινής και καθαριότητας που λαμβάνει καθημερινά ο Δήμος, επιχειρείται να παραμείνουν μικρόβια και ιοί έξω από τις σχολικές αίθουσες.”

Μακάρι όλοι οι Δήμοι να αναλάβουν αντίστοιχες δράσεις για την ασφάλεια των μαθητών στα σχολεία καθώς τα παιδιά έχουν ανάγκη τη φυσική παρουσία τους στις τάξεις.