Ο Γ. Αμπεριάδης μιλά στο Infokids.gr για τα “Μικρά Κατσίμπο”, το παιδαγωγικό animation που έλειπε από τη ζωή των παιδιών μας

Δεν λείπουν οι παιδικές σειρές από τις οθόνες μας, όμως λείπουν τα ποιοτικά παιδικά προγράμματα, τα οποία εξοικειώνουν ακόμα περισσότερο τα μικρά μας με την ελληνική γλώσσα, τη μουσική παράδοση και τις παιδαγωγικές αξίες.

Το κενό αυτό φιλοδοξεί να καλύψει ο καλλιτέχνης κ. Γιάννης Αμπεριάδης, ο οποίος δημιούργησε τα “Μικρά Κατσίμπο”, ένα εκπαιδευτικό project με την υποστήριξη της ActionAid Hellas, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας. Θα τα απολαμβάνουμε από αυτό το Σάββατο, 15 Μαΐου στο ομώνυμο παιδικό πρόγραμμα που ο κ. Αμπεριάδης δημιούργησε σε συνεργασία με τους Σπυριδούλα Νταλούκα, Άγγελος Μιχαηλίδης και Σπύρος Μανωλάτος

“Η Σπυριδούλα και εγώ σπουδάσαμε στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Εδώ και 5 χρόνια έχει μπει στο κεφάλι μου η ιδέα και η ανάγκη να φτιάξω παιδικά τραγουδάκια, θέλοντας να δημιουργήσω κάτι ποιοτικό και με αγάπη για το παιδί. Η συναναστροφή με την ξαδέρφη μου που είναι παιδαγωγικός και την ανηψιά μου μού έδειξαν, ότι υπάρχει ανάγκη για παιδαγωγικό υλικό στο σήμερα και έτσι ξεκίνησα…” μας λέει ο κ. Αμπεριάδης, συμπληρώνοντας ότι τα “Μικρά Κατσίμπο” θα προβάλλονται στο ομώνυμο κανάλι στο YouTube.

Τι είναι τα “Μικρά Κατσίμπο”;

“Το project στο κεφάλι μου είναι τεράστιο, όμως σε πρώτη φάση έχω σκοπό να δημιουργήσω video animation, παιδικά τραγούδια και βίντεο που θα διδάσκουν τα παιδιά μουσική, ζωγραφική και κατασκευές. Στην πρώτη μας συνάντηση με τα παιδιά, θα τα περιμένω ως παραμυθάς για να τους παρουσιάσω τα πρώτα 7 Κατσίμπο. Το βίντεο θα έχει στοιχεία μουσικής, παιδαγωγικής και ζωγραφικής, θα τους δείξω π.χ. πώς να ζωγραφίσουν ένα Κατσίμπο” εξηγεί ο ίδιος, περιγράφοντας, ότι παράλληλος στόχος είναι να ευαισθητοποιηθούν γονείς και παιδιά γύρω από περιβαλλοντικά ζητήματα, μειωνωτικές ομάδες, άτομα με αναπηρίες κ.λ.π.

«Θα γνωρίσετε τη Βζην που παίζει ούτι, τον Τζίμο που γεννήθηκε χωρίς πόδια, τον Κοφού που λατρεύει το καράτε και παίζει ντραμς, την Μπουμ, την επιστήμονα του χωριού με το συνθεσάιζερ, τον Μπάτζου που είναι στο φάσμα του αυτισμού και αγαπάει τα κρουστά όργανα, τη Ράφ, την ράφτρα και το κανονάκι της και τον τυφλό Μπατς που παίζει πιάνο», μας μαρτυρά, μιλώντας μας γι’αυτά.

Η πανδημία λειτούργησε καταλυτικά στη δημιουργία του project αυτού, το οποίο “είναι το μέσο για να αγαπήσω τη ζωή”, μας εξομολογείται ο κ. Αμπεριάδης. “Πάντα αγαπούσα τα παιδιά, ενώ δεν σταμάτησα ποτέ να βλέπω και το παιδί μέσα μου. Η συναναστροφή μου με αυτά με έκανε να θέλω να φτιάξω πράγματα που θα προσφέρουν σε όσα παιδιά ζουν στην Ελλάδα, οποιασδήποτε εθνικότητας, ένα παιδικό που θα τα βοηθήσει να γνωρίσουν τη γλώσσα και τη μουσική αυτού του χώρου”.

Το πρώτο ραντεβού των μικρών μας με τα “Κατσίμπο”, λοιπόν, κλείνεται για αυτό το Σάββατο, 15/5, στις 9:30 το πρωί, στο κανάλι “Mikra Katsibo” στο YouTube!