Μαμά ξεσπά: “Η 9χρονη κόρη μου δικαιούται παράλληλη στήριξη, κι όμως φτάσαμε Μάϊο και ακόμη δεν έχει”

Ένα από τα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι γονείς παιδιών Ειδικής Αγωγής είναι και αυτό της υποστελέχωσης της παράλληλης ένταξης που έχει άμεσο αντίκτυπο στην πορεία του μαθητή τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο σχολείο.

Τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου κάνει το ξέσπασμα της μαμάς μιας 9χρονης μαθήτριας της Γ Δημοτικού που αν και δικαιούται παράλληλη στήριξη εντούτοις η γραφειοκρατία και η ελλιπής προετοιμασία από πλευράς Υπουργείου Παιδείας έχουν αφήσει το παιδί χωρίς την απαραίτητη εκπαιδευτική βοήθεια.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η μαμά «Σας γράφω μόνο για να μοιραστώ μαζί σας ότι είναι Μάιος μήνας και η κόρη μου είναι στη Γ Δημοτικού, ενώ δικαιούται παράλληλη στήριξη 24ωρων με αυτισμο, σήμερα είναι χωρίς παράλληλη στήριξη.
Για ενα 2μηνο ηρθε παράλληλη για 10 ωρες δηλαδη 2μερες και χθες δεν ανανεώθηκε η σύμβαση της. Ειλικρινά δεν ξερω αν και τι μπορεί να γίνει ώστε τα παιδιά μας να έχουν ένα σταθερό και έμπειρο προσωπικό στο σχολικό τους περιβάλλον.
Όλη τη χρόνια παλεύω με τα Κεσυ, την πρωτοβάθμια, το διευθυντή, τους δασκάλους του σχολείου και διεκδικώ τα δικαιώματα του παιδιού μου προσπαθώντας ταυτόχρονα να ενημερώσω για τον αυτισμό γιατι έχουν τρομερή άγνοια»