Ο Κύκλος του Μονόκερου: Το Εθνικό Νέων φέρνει το θέατρο στα σχολεία – Μη χάσετε αυτή τη δράση!

Στη νέα υφιστάμενη συνθήκη των τριών εβδομάδων περιορισμού, λόγω της πανδημίας, κατά την οποία μικροί και μεγάλοι θα στερηθούμε την αγαπημένη μας επαφή με τις τέχνες, το Εθνικό Θέατρο βρίσκει τρόπο να κρατήσει ζωντανή την επαφή μαθητών και μαθητριών του δημοτικού με το θέατρο και «τα δώρα του», μέσω του Εθνικού Νέων, δημιουργώντας μια ξεχωριστή θεατρική εμπειρία.

Η εμπειρία αυτή, ξεκινά πριν από την παράσταση, μέσα στην τάξη. Στην ουσία πρόκειται για τη συνοδό δράση της παράστασης για παιδιά, Πιστεύω στους μονόκερους, του Μάικλ Μορπούργκο, που θα παρουσιαστεί -καλώς εχόντων- τον προσεχή Δεκέμβριο στην Κεντρική Σκηνή σε σκηνοθεσία Σοφίας Βγενοπούλου.

Δράση I: Η Κυρία Μονόκερος σας γράφει

*δωρεάν δράση

Στον Κύκλο του μονόκερου, χρησιμοποιούμε λίγο διαδίκτυο και πολλή φαντασία. Απευθυνόμαστε σε σχολεία. Ενθαρρύνουμε την ενεργή εμπλοκή των παιδιών στη θεατρική διαδικασία καθιστώντας τα ίδια συν-δημιουργούς. Διερευνούμε και δοκιμάζουμε τρόπους για να χρησιμοποιήσουμε το διαδίκτυο, όχι για να αντικαταστήσει την εμπειρία του θεατή και τη ζωντανή εκπαίδευση, αλλά για να εκτοξεύσει τη φαντασία.

Δημιουργήσαμε μια διαδραστική πλατφόρμα, μέσα από την οποία ο κεντρικός χαρακτήρας του έργου, η κυρία Μονόκερος, στέλνει ιστορίες φτιαγμένες αποκλειστικά για τους μικρούς μαθητές και τις μικρές μαθήτριες.

Δάσκαλοι και μικροί φίλοι δηλώνουν συμμετοχή στην ειδική πλατφόρμα στο www.n-t.gr

Λαμβάνουν επιστολή με την οποία επιβεβαιώνεται η εγγραφή στον Κύκλο του Μονόκερου και αρχίζει η αλληλογραφία, το διαδικτυακό ταξίδι..

Στη συνέχεια δέχονται ηλεκτρονικά το πρώτο μέρος μιας ιστορίας που θα ζητηθεί να συνεχίσουν μέσα από διάφορες επιλογές.

Η αλληλογραφία θα συνεχιστεί, έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Τις ιστορίες της κυρίας Μονόκερου γράφει ο Γιώργος Κ. Παναγιωτάκης, (1o Βραβείο Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου – Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου 2018)

Πληροφορίες: Γιώτα Μπάκα, 210-7001469, monokeros@n-t.gr

Δράση II

Η κα Μονόκερος (όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν), ταξιδεύει μέσα στην Αττική και επισκέπτεται με την παρέα της το σχολείο των μαθητών και μαθητριών που πήραν μέρος. Έτσι η γνωριμία σας μαζί της συνεχίζεται…

*Κόστος 5€ ανά μαθητή/τρια

Μετά την περίοδο επεξεργασίας της ιστορίας με την τάξη, το Εθνικό Νέων επεξεργάζεται ως θίασος πια, μαζί με τα παιδιά, την ιστορία που δημιούργησε η τάξη τους και την παρουσιάζει σε μορφή δραματοποιημένης αφήγησης σε σχολεία. Την παρουσίαση θα ακολουθήσουν δομημένοι αυτοσχεδιασμοί και παιχνίδια ρόλων που συντονίζουν οι ειδικά εκπαιδευμένοι γι’ αυτό ηθοποιοί του θιάσου.

Για κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο Ομαδικών Πωλήσεων (Δευτέρα-Παρασκευή, 8.00-16.00) στο τηλ.: 210.7001468 (εσωτ. 310) ή με e-mail: paidikiskini@n-t.gr

Σύλληψη, συντονισμός, και υπεύθυνη εκπαιδευτικού υλικού: Σοφία Βγενοπούλου