Ο Μανώλης Σφακιανάκης και το CSI Institute μαθαίνουν στους μαθητές προγραμματισμό και ρομποτική

Το CSI Institute του Υποστράτηγου της Ελληνικής Αστυνομίας και επί σειρά ετών προϊσταμένου της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος , Μανώλη Σφακιανάκη ξεκινάει από τα Ανώγεια της Κρήτης, προς πέντε προορισμούς, με σκοπό να εκπαιδεύσει τους μαθητές  και συγκεκριμένα τα παιδιά των περιοχών των Ανωγείων, της Αμοργού, και των Δήμων Φυλής, Πλατανιά και Καστοριάς.

Πιλοτικά, αρχικά στον Προγραμματισμό Ηλεκτρονικού Υπολογιστή (Εκμάθηση Κώδικα), και στη συνέχεια στη Ρομποτική, μέσω ειδικών προγραμμάτων, κατά τη διάρκεια των οποίων καταξιωμένοι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το εργαστήριο TALOS θα προσφέρουν δωρεάν τις γνώσεις τους μέσω του Διαδικτύου και της ειδικής Πλατφόρμας BlackBoard, η οποία χρησιμοποιείται διεθνώς από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα για εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Η πλατφόρμα Blackboard, παρέχεται δωρεάν από την εταιρεία του Κ. Νάκου Κωνσταντίνου, Cosmolearn, για να επιμορφωθούν τα παιδιά εξ αποστάσεως και στις έδρες των σχολείων τους, απογευματινές ώρες και μετά τα πρωινά τους μαθήματα, εθελοντικά, δύο φορές την εβδομάδα. Το πρόγραμμα του CSI Institute, το οποίο ονομάζεται «Μάθηση χωρίς σύνορα» θα αρχίσει πιλοτικά τη λειτουργία του από σήμερα, τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 16:00, από την Εκκλησία των Ανωγείων και την ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα που ο ιερέας Ανδρέας Κεφαλογιάννης δημιούργησε για αυτό τον σκοπό, με ταυτόχρονες παράλληλες συνδέσεις στα σημεία που αναφέρονται παραπάνω.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο π. Ανδρέας Κεφαλογιάννης: «Τα Ανώγεια σε συνεργασία με τον κ. Σφακιανάκη πρωταγωνιστούν για ακόμη μία φορά στην προσπάθεια οι νέοι τα παιδιά οι μαθητές, να επιμορφώνονται συνεχώς με στόχο να βγουν στο στίβο της ζωής όσο γίνεται περισσότερο εξοπλισμένοι για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν τόσο στις δοκιμασίες όσο και στον ανταγωνισμό. Παράλληλα, όμως μας ενδιαφέρει και ως τοπική και όχι μόνο εκκλησία να προστατέψουμε τους νέους μας από κάθε κίνδυνο που κρύβει το διαδίκτυο με δάσκαλο έναν άνθρωπο που για δεκαετίες έχει δείξει και αποδείξει τόσο τη βαθιά γνώση του στο συγκεκριμένο αντικείμενο όσο και την αγάπη του προς τους νέους ανθρώπους. Τα Ανώγεια βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και από την κορφή του Ψηλορείτη είναι ικανά, αν και απομακρυσμένα, να “βλέπουν” τις εξελίξεις να παρακολουθούν τα τεκταινώμενα και να αναλαμβάνουν δράση σε ότι καλό και σε όλα όσα αφορούν την πρόοδο μέσω του πολιτισμού της γνώσης, της αλληλεγγύης και πάνω από όλα του ανθρωπισμού. Αυτό διαπίστωσε και ο στρατηγός Σφακιανάκης και επέλεξε το δήμο μας για έδρα του ινστιτούτου».
Το «Cyber Security International» CSI με γραφεία σε 52 νομούς της χώρας, και χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα μεταξύ άλλων παρέχει συμβουλές για την προστασία των πολιτών σε σχέση με το ηλεκτρονικό έγκλημα, διαθέτει τηλεφωνικό κέντρο για απορίες όλων των πολιτών σχετικά με τεχνολογία και πληροφορική, ενώ ένας από τους κύριους στόχους του είναι η παρέμβαση σε θέματα bullying.