Ο «Μικρός πρίγκιπας» και τα υπέροχα μηνύματά του ζωντάνεψαν σε αυτό το σχολείο της Β. Ελλάδας!

Ο «Μικρός πρίγκιπας», το μαγικό παραμύθι που έγραψε ο Αντουάν ντε Σαιντ – Εξυπερύ το 1943 και είναι μεταφρασμένο σχεδόν σε όλες τις γλώσσες του κόσμου, αποτελεί ένα από τα αγαπημένα αναγνώσματα των παιδιών αλλά και των μεγάλων που δεν σταματούν να νιώθουν παιδιά.

Ξεφυλλίζοντας κανείς το βιβλίο θα έρθει σε επαφή με βαθυστόχαστα διαχρονικά μηνύματα και τρυφερές ζωγραφιές που γαληνεύουν. Το σπουδαίο αυτό παιδικό παραμύθι επέλεξε ο Νεος Συλλογος Γονεων Και Κηδεμονων 2ου Δημοτικου Σχολειου Βέροιας-Μελέτειο, για να “ζωντανέψουν” στους τοίχους και τον εσωτερικό διάκοσμο του σχολείου.

Ο «Μικρός πρίγκιπας» εμπνέει καθημερινά τους μαθητές

Με την κίνησή τους αυτή θέλησαν να δώσουν χρώμα, φαντασία και όμορφες εικόνες που συνοδεύονται από δυνατά μηνύματα ζωής προς τους μαθητές που περνούν την πόρτα του σχολείου και κατευθύνονται στις τάξεις τους.

Κόντρα στο γκρίζο που συνήθως συναντάται στους σχολικούς τοίχους, οι γονείς θέλησαν να επενδύσουν σε μια πολύχρωμη καλλιτεχνική δημιουργία που θα κοσμεί και θα φωτίζει την καθημερινότητα των μαθητών.

Για την υλοποίηση της εικαστικής αναβάθμισης του σχολείου κλήθηκε η παλιά μαθήτρια του σχολείου και απόφοιτη του Τμηματος Εφαρμοσμένων Τεχνών του 1ου ΕΠΑΛ Βέροιας, Ελευθερία Κουιμτσόγλου, που επιστράτευσε όλο της το μεράκι και το ταλέντο για να αποτυπώσει στους τοίχους του σχολείου τις εικόνες και τα μηνύματα ζωής που μας έχει αφήσει παρακαταθήκη το παραμύθι, όπως την θρυλική ατάκα που βγαίνει από το στόμα της αλεπούς προς τον μικρό Πρίγκιπα: «Δεν βλέπεις καθαρά παρά μόνον με την καρδιά. Η ουσία είναι αόρατη στα μάτια».

Η εικαστική μεταμόρφωση του σχολείου ολοκληρώθηκε κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών ώστε οι μαθητές να μπουν σε ένα ανακαινισμένο σχολικό κτίριο με την έναρξη της χρονιάς.

Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και έχει κλέψει τις καρδιές των λιλιπούτειων μαθητών που δεν χορταίνουν να καμαρώνουν τις ζωγραφιές του σχολείου.

Παρατηρώντας αυτές τις εικόνες καθημερινά τα παιδιά έρχονται σε επαφή με πραγματική έννοια της εκπαίδευσης που δεν είναι άλλη από την ουσιαστική παιδεία και την καλλιέργεια του πνεύματος.

Βάλτε χρώμα στα σχολεία!

Η περίπτωση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας – Μελέτειο αποδεικνύει εμπράκτως ότι όταν υπάρχει μεράκι, αγάπη για τους μαθητές και όρεξη για όμορφα κτίρια τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.