Ο παιδικός σταθμός της Εθνικής Στέγης καινοτομεί με τον πρώτο του σχολικό κάδο κοµποστοποίησης!

Ο παιδικός σταθμός της Εθνικής Στέγης στη Ν. Σμύρνη αποτελεί ένα από τα “στολίδια” του Δήμου, όχι μόνο επειδή στεγάζεται σε ένα τεράστιο νεοκλασικό κτίριο που ιδρύθηκε ως προσφυγικό ορφανοτροφείο το 1922 από τον “Σύνδεσμο για τα Δικαιώματα της Γυναίκας”, ενώ από το 1990 και μετά λειτουργεί ως παιδικός σταυμός, στεγάζοντας κι άλλες δράσεις, αλλά και για τις εξαιρετικές εκπαιδευτικές δράσεις, μία εκ των οποίων παρουσιάστηκε πρόσφατα από τον Δήμο Νέας Σμύρνης.

Σύμφωνα με την σχετική ανάρτηση, η Εθνική Στέγη καινοτόμησε για ακόμα μια φορά: Ξεκίνησε πρόσφατα πρόγραμμα κομποστοποίησης, στο οποίο “μυήθηκαν” και τα παιδιά.

Η συνήθης πρακτική µέχρι τώρα στα σχολεία αφορούσε κοινούς κάδους απορριµµάτων, το υλικό των οποίων κατέληγε στα ΧΥΤΑ. Ο ελληνικής κατασκευής σχολικός κάδος κοµποστοποίησης όµως, αλλάζει τελείως την διαχείριση των απορριµµάτων. Στηρίζεται στην αποικία γαιοσκωλήκων, οι οποίοι καταναλώνουν όλα τα φυτικά απόβλητα που παράγονται από τους µαθητές, παράγοντας πλούσιο κοµπόστ, το οποίο θα χρησιµοποιείται ως λίπασµα στον βιολογικό λαχανόκηπο της Εθνικής Στέγης.

Καθώς η κομποστοποίηση είναι μια διαδικασία, με την οποία όλοι μας θα πρέπει να εξοικειωθούμε, τα παιδιά αποτελούν πάντα την καλύτερη αρχή.