Θεσσαλονίκη: Όλα τα νεότερα για την υγεία της 9χρονης που υπέστη αλλεργικό σοκ και νοσηλεύεται διασωληνωμένη

Δύο ημέρες μετά το περιστατικό του σοβαρού αλλεργικού σοκ που υπέστη η 9χρονη μαθήτρια από το Βελεστίνο η κατάσταση της υγείας της παραμένει σταθερή αλλά κρίσιμη.

Δύσκολη και κρίσιμη η κατάσταση της υγείας της 9χρονης

Όπως λέει στο newsit.gr ο διοικητής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, Νίκος Αντωνάκης: «η κατάσταση της υγείας της μικρής είναι σταθερή αλλά δύσκολη και κρίσιμη».

Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν από ένα κέρασμα στην τάξη της μικρής, το οποίο της προκάλεσε σοβαρό αλλεργικό σοκ με αποτέλεσμα η μικρή μαθήτρια να δίνει δύο ημέρες τώρα, μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Η 9χρονη βρισκόταν το πρωί της Δευτέρας στο σχολείο της μαζί με τους συμμαθητές της. Μια συμμαθήτρια κέρασε γλυκά για τη γιορτή της και το μπακλαβαδάκι που δοκίμασε η 9χρονη ήταν αυτό που της προκάλεσε την οξεία αλλεργική αντίδραση.

Λίγο μετά τις 11:00 κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά της στο Αχιλλοπούλειο νοσοκομείο στο Βόλο εκεί όπου όλο το ιατρικό προσωπικό έπεσε πάνω στην 9χρονη επί 5 ώρες. Το κοριτσάκι έχασε σφυγμό, με τη ζωή της να κρέμεται από μια λεπτή κλωστή. Οι γιατροί που την εξέτασαν μίλησαν για ένα πρωτόγνωρο περιστατικό αφού η μικρή υπέστη 3 φορές ανακοπή.

Τώρα, το κοριτσάκι νοσηλεύεται σε καταστολή στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης μετά από κατεπείγουσα διακομιδή που έγινε με την κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ Βόλου.

«Περιμένουμε μια ελπιδοφόρα είδηση»

Για μια ελπιδοφόρα είδηση που αναμένουν οι γονείς της μικρής και μαζί τους και όλο το Βελεστίνο, έκανε λόγος ο δήμαρχος της περιοχής Δημήτρης Νασίκας. Μιλώντας στο newsit.gr περιέγραψε τις δύσκολες και γεμάτες αγωνία στιγμές που ζει όλη περιοχή εκεί. «Μιλάω συνέχεια με την υπεύθυνη της ΜΕΘ στο Ιπποκράτειο και με τον διοικητή του νοσοκομείου. Μας λένε ότι η κατάσταση είναι σταθερή και πως οι ίδιοι είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι. Το απόγευμα περιμένω να ακούσω από τους γιατρούς της μια ελπιδοφόρα είδηση, καθώς θα πλησιάζουμε στο 48ωρο της νοσηλείας της».

O ίδιος περιέγραψε ακόμα σε πόσο δύσκολη ψυχολογική κατάσταση είναι οι γονείς της μικρής. «Μιλάω συνέχεια με τους γονείς της και είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Προσπαθούν κι αυτοί να καταλάβουν πως προέκυψε αυτό το φοβερό γεγονός σε μια κατάσταση που θεωρούνταν ελεγχόμενη».