Βόλος: Σε κώμα η 9χρονη που υπέστη σοβαρό αλλεργικό σοκ έπειτα από καταναλάνωση τροφής – Δίνει μάχη για τη ζωή της

Συνεχίζει να δίνει μάχη για τη ζωή της η 9χρονη μαθήτρια από το Βελεστίνο που υπέστη σοβαρό αλλεργικό σοκ έπειτα από κατανάλωση γλυκού (συγκεκριμένα μπακλαβαδάκι) που κατανάλωσε στο σχολείο της, ως κέρασμα για τη γιορτή συμμαθήτριάς της.

Αυτή τη στιγμή το παιδί βρίσκεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Παίδων, σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με τους γιατρούς.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, τόσο το ίδιο το παιδί όσο και οι δάσκαλοι του σχολείου γνώριζαν ότι έχει αλλεργίες. Μάλιστα οι δάσκαλοι τη ρώτησαν αν επιτρέπεται να φάει το συγκεκριμένο γλυκό και η 9χρονη φέρεται να απάντησε πως έχει ξαναφάει και δεν υπήρξε πρόβλημα.

Μερικά λεπτά αργότερα, όμως, άρχισε να αισθάνεται δυσφορία, οπότε έντρομη η δασκάλα και ο διευθυντής του σχολείου ειδοποίησαν τον πατέρα της 9χρονης, ο οποίος έσπευσε στο σχολείο. Το παιδί διακομίστηκε άμεσα στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου και από εκεί στο Νοσοκομείο Βόλου.

Διαβάστε ακόμα: Παιδί και τροφική αλλεργία: Απαντήσεις στα 3 σημαντικότερα ερωτήματα

Στην αίθουσα αναζωογόνησης στο Αχιλλοπούλειο έλαβαν χώρα πρωτόγνωρες καταστάσεις: Επί τρεις ώρες γιατροί όλων των ειδικοτήτων, εντατικολόγοι, αναισθησιολόγοι, παιδίατροι, καρδιολόγοι, παθολόγοι έδιναν μάχη για να σώσουν το παιδί. Γιατρός με 25ετή προϋπηρεσία στο Αχιλλοπούλειο έλεγε ότι έχει πολλά χρόνια να θυμηθεί τόσο σοβαρό περιστατικό και μάλιστα να εκδηλώνεται σε τόσο μικρής ηλικίας παιδί.

Την ίδια ώρα οι γονείς, σε κατάσταση σοκ κρέμονταν από τα χείλη των γιατρών.

Τελικά, οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου βλέποντας την κρισιμότητα της κατάστασης αποφάσισαν να γίνει διακομιδή στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Παίδων στη Θεσσαλονίκη, όπου υπάρχει ειδική μονάδα για νοσηλεία ατόμων που έχουν υποστεί αλλεργικό σοκ. Οι διαδικασίες για τη διακομιδή έγιναν σε χρόνο μηδέν και από εχθές στις 3 το μεσημέρι το παιδί βρίσκεται στην ειδική αυτή μονάδα, σε καταστολή.