“Ο Θεός αγαπά τα παιδιά σας όπως ακριβώς είναι” λέει ο Πάπας Φραγκίσκος στους γονείς παιδιών LGBT

Μπορεί η Καθολική Εκκλησία να μην επιδεικνύει πάντα καλοσύνη στην κοινότητα των ΛΟΑΤ, ωστόσο τα πρόσφατα σχόλια του Πάπα Φραγκίσκου υποδεικνύουν τις προθέσεις του για μια εκκλησία που στο μέλλον θα είναι πιο δεκτική προς το ΛΟΑΤ ποίμνιο.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το περιοδικό America, ο Πάπας μιλώντας πρόσφατα ομάδα περίπου 40 γονιών παιδιών ΛΟΑΤ στην Ιταλία είπε, ότι «ο Θεός αγαπά τα παιδιά σας όπως είναι» και «η εκκλησία αγαπά τα παιδιά σας όπως είναι επειδή είναι παιδιά του Θεού».

Οι γονείς είναι μέλη της ομάδας Tenda di Gionata, που ιδρύθηκε το 2018 με στόχο να αγκαλιάσει, να στηρίξει και να ενημερώσει τους LGBT Χριστιανούς και τις οικογένειές τους.

Η Μάρα Γκράσι, αντιπρόεδρος του συλλόγου, με τον σύζυγό της, έδωσαν στον πάπα Φραγκίσκο ένα βιβλίο με τίτλο «Genitori Fortunati» (Ευτυχισμένοι Γονείς), το οποίο καταγράφει τις εμπειρίες αυτών των γονιών με την εκκλησία, που κάθε άλλο παρά εύκολες ήταν.

Τον ενημέρωσαν, ότι τις περισσότερες φορές τα παιδιά αυτά θεωρούνται «ανεπιθύμητοι» από τις εκκλησιαστικές κοινότητες. «Θεωρούμε τους εαυτούς μας τυχερούς επειδή χρειάστηκε να αλλάξουμε τον τρόπο που πάντα βλέπαμε τα παιδιά μας. Βρήκαμε έναν νέο τρόπο να τα κοιτάζουμε που μας έδωσε την δυνατότητα να δούμε σε αυτά την ομορφιά και την αγάπη του Θεού», σχολίασε η Μάρα Γκράσι, έπειτα από την συνομιλία της με τον Πάπα.

Πρόσθεσε δε ότι του είπε: «Θέλουμε να χτίσουμε μια γέφυρα με την εκκλησία ώστε να αλλάξει ο τρόπος που βλέπει τα παιδιά μας και να πάψει πλέον να τα αποκλείει, αλλά να τα καλωσορίζει».

Ακούγοντας προσεκτικά τα λεγόμενά της, ο Ποντίφικας την διαβεβαίωσε πως «η εκκλησία δεν τα αποκλείει επειδή τα αγαπά βαθιά».

Η Μάρα Γκράσι είναι Καθολική μητέρα τεσσάρων παιδιών, το μεγαλύτερο εκ των οποίων (ηλικίας 40 ετών) είναι γκέι. Μιλώντας η ίδια στην εφημερίδα La Repubblica είπε πως «για χρόνια ήμουν τυφλωμένη. Όταν έμαθα πως ο γιος μου είναι ομοφυλόφιλος, υπέφερα πολύ επειδή οι κανόνες της εκκλησίας με έκαναν να σκεφτώ πως εξαιρείται από την αγάπη του Θεού. Κανείς δεν με βοήθησε».

Όπως η ίδια περιέγραψε, όλα άλλαξαν όταν σε μία λειτουργία γνώρισε και άλλους γονείς με γκέι παιδιά όπως εκείνη, που την έφεραν σε επαφή με έναν ιερέα, ο οποίος την βοήθησε να καταλάβει πως «η πίστη και η ομοφυλοφιλία δεν είναι σε διαμάχη και πως ο Θεός αγαπά τον γιο μου όπως είναι».

Συμπλήρωσε δε, ότι ο γιος της «εγκατέλειψε την εκκλησία επειδή δεν ένιωθε ευπρόσδεκτος λόγω της διαφορετικότητάς του», όμως χάρη σε αυτόν κατάφερε να αλλάξει τον τρόπο που βλέπει τα πράγματα και πλέον νιώθει «ευτυχισμένος γονιός».

πηγή: America Magazine