Οι διευθυντές προειδοποιούν: Αυτά είναι τα 3 μέτρα για το σεισμό που πρέπει να παρθούν άμεσα σε όλα τα σχολεία

Αίσθηση προκάλεσε η καταγγελία της  Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών στο Δήμο Αθηναίων σύμφωνα με την οποία τα σχολεία της Αθήνας εδώ και τουλάχιστον 18 χρόνια δεν έχουν δεχθεί αντισεισμικό έλεγχο ενώ ενδεικτικό της άθλιας κτιριακής κατάστασης είναι το γεγονός ότι το  πάνω από το 50% των υπαρχόντων σχολικών κτιρίων είναι κτισμένα προ 40 και 50 χρόνια με το παλιό ή χωρίς καθόλου αντισεισμικό κανονισμό και ότι πάνω από το 85% των σχολικών κτιρίων δεν πληρούν όρους υγιεινής και ασφάλειας.
Σήμερα, με επιστολή της η Πανελλήνια Επιστημονική Ένωση Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε.,  καλεί τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Παιδείας και Εσωτερικών να προχωρήσουν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε να μην θρηνήσουμε θύματα μαθητές και εκπαιδευτικούς λόγω ακαταλληλότητας των σχολικών κτιρίων. Ειδικότερα:

Αυτά είναι τα 3 μέτρα που προτείνουν οι διευθυντές των σχολείων για την ασφάλεια των μαθητών

1. Μετασεισμικός έλεγχος σε όλα τα σχολικά κτήρια της Αττικής και πραγματοποίηση, το συντομότερο δυνατόν, των απαραίτητων παρεμβάσεων και επισκευών σε όλα όσα αντιμετωπίζουν προβλήματα, ώστε να είναι απολύτως ασφαλή ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.
 2. Ολοκλήρωση, το συντομότερο δυνατόν, του προσεισμικού ελέγχου όλων των σχολικών κτηρίων της χώρας.
3. Έκδοση Πιστοποιητικού Καταλληλότητας και θέσπιση Μητρώου Επισκευών και Συντήρησης με ευθύνη των Δήμων για όλα τα σχολικά κτήρια